Zde může být vaše reklama.

Zemřel Milan Langer, zakladatel spolku Trend vozíčkářů

Zemřel Milan Langer, zakladatel spolku Trend vozíčkářů

foto: archiv

07. 08. 2019 - 22:49

Ve středu večer se Olomouc dozvěděla smutnou zprávu. Milan Langer, zakladatel spolku Trend vozíčkářů, který se nedávno vypravil na pouť do Santiaga de Compostela a kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu pouť nedokončil, zemřel.

Plánoval půlroční pouť a urazit vzdálenost 3 a půl tisíce kilometrů, do cíle ale nedojel. V březnu vyyrazil z olomouckého Horního náměstí, po čtyřech měsících svou cestu kvůli potížím s dechem vzdal. Milan Langer dnes po osmé hodině večerní zemřel.

Vystudoval filosofickou fakultu v Brně, obor filologie. Od roku 1997 pracoval v sociálních službách, jako vedoucí neziskové organizace Spolek Trend vozíčkářů Olomouc, později jako předseda krajské rady a osob se zdravotním postižením.

Protože se od dětství pohyboval na invalidním vozíku, měl bohaté osobní zkušenosti s problematikou osob se zdravotním postižením, včetně úskalí objevování vlastní sexuality.

Dlouhodobě aktivně pracoval v organizacích zdravotně postižených: Svaz invalidů, Asociace muskulárních dystrofiků, Sdružení pro životní prostředí zdravotně postižených, Sbor zástupců ZP, Národní rada zdravotně postižených ČR.

Absolvoval 200 hodinový kurz Půvab managementu, účasnil se mnoha vzdělávacích kurzů, byl účastníkem vůbec prvního kurzu k sexuální asistenci v České republice, který organizovala Rozkoš bez rizika s podporou švýcarských partnerů.

 

Další články