Zde může být vaše reklama.

Žena v olomouckém obchoďáku chtěla vrátit ukradenou pivní bednu

Žena v olomouckém obchoďáku chtěla vrátit ukradenou pivní bednu
Ilustrační fotografie

foto: Pixabay

21. 01. 2021 - 09:56

Třiatřicetiletou ženu zadrželi ve středu 20. ledna odpoledne olomoučtí policisté v jednom z olomouckých supermarketů. Hlídku přivolala na místo ochranka prodejny, která si všimla, že se třiatřicetiletá žena pokoušela vrátit a tím pádem také zpeněžit pivní přepravku, kterou chvíli předtím ukradla a naložila do ní prázdné lahve od piva, které si do obchodu přinesla.

"Žena s bednou a láhvemi zamířila k výkupnímu zařízení. Za vrácené věci obdržela kupón ve výši 118 Kč, který se pokusila uplatnit u samoobslužné pokladny," uvedla k případu policejní komisařka Petra Vaňharová.

Ze svého jednání se však nemohla radovat dlouho, u pokladem ji zaregistrovali pracovníci ostrahy, kteří přivolali policii. A aby toho nebylo málo, přivolaná hlídka zjistila, že žena už za podobnou činnost dostala podmínění trest na 34 měsíců, který jí měl vypršet v listopadu letošního roku.

"Přivolaní policisté zjistili, že podezřelá žena kradla, ač ji za obdobnou činnost v minulosti odsoudil Okresní soud v Šumperku k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 34 měsíců, se zkušební dobou do listopadu 2021," doplnila Vaňharová.

Pokud policisté ženě vinu prokáží, hrozí jí pobyt za mřížemi. A to v délce trvání od dvou, až do osmi let.

Za tři lednové týdny policisté řešili už jedenáct případů krádeží, nejzávažnější je krádež stavebního materiálu u staveniště mostu v centru Olomouce

Ačkoliv si statistiku podobných krádeží olomoučtí kriminalisté nevedou, mluvčí Vaňharová prozradila, kolik krádeží celkem museli za tři lednové týdny řešit.

"K dnešnímu dni eviduje územní odbor Olomouc 11 krádeží," prozradila na dotaz Večerníku Petra Vaňharová.

Nejzávanější krádeží, kterou policisté v lednu dosud řešili, je rozkrádání stavebního materiálu na staveništi v centru Olomouce, u mostu přes řeku Moravu.

 

 

Další články