Zde může být vaše reklama.

Zfetovaný muž se vloupal do domu a zavraždil majitelku

Zfetovaný muž se vloupal do domu a zavraždil majitelku

foto: Pixabay

30. 07. 2021 - 14:15

Kriminalisté odboru obecné kriminality muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda. 

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání čtyřicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy.

"Ve středu 28. července v brzkých ranních hodinách přijala policejní tísňová linka oznámení o možném vloupání do rodinného domu v olomoucké místní části Nedvězí. Po příjezdu na místo policejní hlídka při prvotním ohledání místa v jednom z pokojů našla čtyřiaosmdesátiletou majitelku bez známek života. Vše nasvědčovalo tomu, že seniorka zemřela násilnou smrtí. Případ si proto okamžitě převzali krajští kriminalisté. Provedli důkladné ohledání místa činu a zajištění stop. Podrobně analyzovali získané informace a tentýž den odpoledne zadrželi muže, kterého podezřívali ze spáchání tohoto činu," popsala případ mluvčí policie Marie Šafářová.

Muž, kterého policisté zadrželi, nejprve jakoukoliv vinu popíral. I kvůli všem důkazům, které na něj ale jasně ukazovali, se nakonec přiznal.

Policistům se dosud podařilo zjistit, že muz do domu vnikl, aby kradl. Zároveň byl nejspíš pod vlivem návykových látek. Majitelku nejprve fyzicky napadl, načež ji škrcením usmrtil. Dům pak měl ještě prohledat a utekl až ve chvíli, kdy ho vypustil syn majitelky, který se vzbudil.

Obviněný se ukryl v sousedním domě. Mezitím po něm policie vyhlásila pátrání, protože už v průběhu dopoledne policisté odhalili identitu pachatele a vyhlásili po něm pátrání.

"V odpoledních hodinách se pak muže podařilo v jeho úkrytu vypátrat," řekla Šafářová.

V době, kdy ho policisté našli, měl na sobě muž nekolk řezných ran. První pomoc mu poskytli lékaři z Fakultní nemocnice v Olomouci a pak už putoval do cely.

"Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Je obviněný ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, kterého se dopustil v úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch a ženu navíc usmrtil zvlášť trýznivým způsobem. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest," doplnila mluvčí Šafářová.

Na případu od počátku participuje také oddělení psychologických služeb krajského ředitelství. Policejní psycholožka poskytuje psychologickou podporu jak širšímu spektru poškozených, tedy sousedům, tak pozůstalé rodině.

Další články