Zde může být vaše reklama.

Parkovací automat Zóna placeného parkování je v provozu, upozorňují strážníci

Zóna placeného parkování je v provozu, upozorňují strážníci

foto: Lukáš Blokša

01. 05. 2020 - 09:00

V pondělí 27. dubna Vláda ČR usnesením rozhodla, že ruší nařízení, které zakazovalo zpoplatnění parkovacích zón ve městech. Pro řidiče to tedy znamená, že už nyní musí opětovně v zóně placeného parkování na území města Olomouce za tuto službu platit.

"Během tohoto týdne došlo k oživení parkovacích automatů a úpravě dodatkových tabulek u dopravních značek, aby vše bylo v souladu s platnou legislativou. Samotné placení prostřednictvím alternativních metod a Premium SMS je již nyní k dispozici," prozradil k současné situaci Petr Čunderle, mluvčí Městské policie Olomouc.

Podobně mluvil také Pavel Skalický, ředitel městské policie. „Musíme nyní oživit parkovací automaty a upravit všechny dopravní značky a jejich dodatkové tabulky. Placení prostřednictvím alternativních platebních metod a SMS je již také k dispozici,“ dodal.

Mluvčí Čunderle následně potvrdil, že spolu s obnovou platnosti dopravního značení začnou strážníci plnit kontrolní činnost.

"Ve zbytku tohoto a během následujícího týdne již začne samotná kontrolní činnost ze strany strážníků. V této době však budeme přihlížet na současnou situaci a zejména informovanost veřejnosti tak, aby motoristé nebyli z opětovného stavu nějak zaskočeni.  Přesto nabádáme řidiče, aby věnovali zvýšenou pozornost, při parkování svých vozidel, dopravnímu značení a předešli tak zbytečným komplikacím," vyzval řidiče.

Další články