Zde může být vaše reklama.

Uvolnění opatření Zoo má otevřeno a zítra se připojí i dětská hřiště a Rozárium

Zoo má otevřeno a zítra se připojí i dětská hřiště a Rozárium
Mládě mravenečníka, které se narodilo začátkem prosince

foto: Zoo Olomouc

30. 04. 2020 - 08:26

Mimořádná opatření se pomalu uvonují a dnes se můžete poprvé podívat do olomoucké zoologické zarady a zítra budou v Olomouci zpřístupněná také dětská hřiště a Rozárium s botanickou zahradou.

Po dlouhých týdnech se dnes návštěvníci mohou podívat do zoo v Olomouci. Vstupenku si ale musí zakoupit online a za den může zoo navštívit pouze 6375 osob. Kromě toho budou v areálu platit přísná hygienická opatření.

Otevřené jsou pouze venkovní expozice. Po areálu je umístěno deset stojanů s dezinfekcí a informace upozorňující na hygienická opatření. Kromě toho jsou na hygienická nařízení návštěvníci upozorňováni každou půlhodinu místním rozhlasem.

Safari vláček se sice rozjede až 25. května, ale už dnes je možné koupit si v zoo občerstvení.

Dětská hřiště

Zítra (pátek 1. května) budou v Olomouci zpřístupněna dětská hřiště a pískoviště. Ale ta školní si počkají až na 25. května.

V rámci bezpečnostních opatření bude na všech hřištích probíhat postupná výměna písku na nový. Vstup na hřiště bude možný pouze s rouškou a bez symptomů respiračních potíží. Návštěvníci musí také dodržovat dvoumetrové rozestupy. 

Skupiny osob mohou mít maximálně deset účastníků a v případě oplocených hřišť nebo pískovišť pouze čtyři.

„I když město jako správce nenese odpovědnost za chování uživatelů, rozhodli jsme se zajistit dezinfekci pevných herních prvků, sedaček i písku ekologickým způsobem – horkou párou,“ řekl Deníku primátor Miroslav Žbánek.

Rozárium

V pátek svou bránu otevře také Rozárium a botanická zahrada - kromě palmového skleníku, který se otevře až 25. května.

„V rozáriu budou platit běžná hygienická pravidla. Toalety a grily jsou nadále mimo provoz. U skleníků bude při vstupu personál dohlížet na maximální počet padesáti návštěvníků v celém areálu,“ popsala pro Deník vedoucí odboru městské zeleně Jitka Štěpánková.

Další články