Zde může být vaše reklama.

ZOO Olomouc děkuje za dary. Už jste adoptovali vlastní zvířátko?

ZOO Olomouc děkuje za dary. Už jste adoptovali vlastní zvířátko?

foto: Zoo Olomouc

29. 03. 2021 - 06:39

Zoologické zahrady v České republice, stejně jako spousta dalších odvětví, zažívají těžké časy. Přesto se jim dá pomoct. Pokud chcete, v olomoucké zoologické zahradě například můžete adoptovat zvíře. Příspěvky, které dárce poskytne, putují následně na chov a výživu zvířat.

„Nevím, jak velké je srdce člověka, které bije pro zvíře. Nemůže být zásadně větší než obvyklé. Ale ukrývá něco, co neodhalí žádné vyšetření. To, co jste během uplynulých pár dnů dokázali, si zaslouží úctu. Skýtáte nám tolik potřebnou infuzi naděje. Posíláte peníze a adoptujete zvířata,“ popsal v tiskové zprávě aktuální situaci v zoo ředitel zahrady Radomír Habáň.

Dlouhodobé uzavření a výpadek příjmů z prodeje vstupenek přivedl zoologickou zahradu do složité situace, kdy docházejí peníze.

V době, kdy zahrady o další budoucnosti jednají se státem, zvedla vlna solidarity napříč republikou. A i do zoo na Svatém Kopečku míří velká podpora od jejích příznivců. A jak to zvládají?

„Zvířata neutrácíme, byť stojíme nad propastí. Věříme, že predátor v podobě covidu ohlásí ústup a ti, kteří mají možnost nám pomoci, tak učiní. Děkujeme, že vás neztrácíme,“ doplnil ředitel.

Rady, jak adoptovat zvířata i jejich seznam v olomoucké zoo najdete na webu zahrady.

Další články