Zde může být vaše reklama.

Olomoucký půlmaraton startuje již příští sobotu!

Olomoucký půlmaraton startuje již příští sobotu!

foto: Archiv redakce

11. 06. 2023 - 20:39

Jeden z neoblíbenějších každoročních běžeckých závodů se uskuteční již příští sobotu. Tisíce běžců mají už jen jeden týden se na náročný výkon pořádně připravit. Čeká je totiž pořádná výzva- 21 kilometrů dlouhá trasa. Ať už se chystáte postavit na start či třeba jen přijít fandit, zažijete senzační atmosféru. Užijte si naplno skvělou sportovní akci!

Již 14. ročník závodu, kde více než 6 000 běžců běží trasu kolem skvostů olomoucké barokní architektury. Na Hané má akce opravdu  nezaměnitelnou atmosféru. Krásné okolí lemující běžeckou trasu navíc zpříjemňuje pokřik zástupů fanoušků, kteří vás ženou k cíli. Půlmaratonu obecně ale fascinuje hlavně tím, že dává každému jedinečnou možnost překonávat sám sebe.

„Na dlouhé, fyzicky náročné cestě poznáte sami sebe ve zcela jiné situaci. Zásadní je ale dobře se připravit a nepodcenit trénink. Pak už jde jen o tovytrvat a závod dokončit. Skvělí fanoušci vám na této cestě pomohou. A až doběhnete do finále čeká vás opravdu nezapomenutelný zážitek," říká běžec Petr, který se zúčastnil již 4 ročníků.

Pokud si netroufáte na celou trasu, můžete vyzkoušet také štafetu čtyřčlenných a dvoučlenných týmů. Rodiče s dětmi budou mít k dispozici tradiční DM rodinný běh. Vysokoškoláci a jejich profesoři mohou vyslyšet výzvu v rámci běhu o pohár rektora Univerzity Palackého.

Hlavní ale je užít si pohyb na čerstvém vzduchu, zažít plno endorfinů a přátelskou atmosféru.

 

Další články