Zde může být vaše reklama.

Začíná se v pondělí Opět se chystá svoz BIO odpadu

Opět se chystá svoz BIO odpadu

foto: archiv redakce

03. 04. 2022 - 16:00

Od pondělí 4. dubna začnou Technické služby města Olomouce opět svážet komunální odpad z chatových oblastí. Další svozy pak budou probíhat pravidelně vždy v pondělí až do konce října 2022.

„Všechna stanoviště, kam chataři a majitelé rekreačních objektů pytle s odpadem nosí, jsme nově osadili cedulemi s informacemi, co lze a co nelze na stanoviště ukládat. Prosíme proto všechny chataře o dodržování těchto pravidel, tak aby okolí jejich chat bylo stále příjemné, a ne znečištěné odloženým odpadem,“ upozorňuje náměstek primátora města Olomouce Otakar Štěpán Bačák. Stanoviště v chatových oblastech jsou určena výhradně k ukládání komunálního odpadu z produkce chatařů, nejlépe v uzavřených obalech (například v pevných sáčcích). V žádném případě neslouží k ukládání stavebního či velkoobjemového odpadu, pneumatik, vysloužilých elektrospotřebičů či nebezpečného odpadu.

Po zimní pauze byl v Olomouci od začátku března obnoven také svoz BIO odpadu. Ten probíhá vždy jednou za dva týdny podle následujícího rozpisu:

Kdy bude den svozu
Sudé týdny
Nemilany, Slavonín - pondělí
Hodolany, Pavlovičky, Nedvězí - úterý
Chomoutov, Lazce, Nová Ulice - středa
Holice, Nový Svět - čtvrtek
Droždín, Lošov, Sv. Kopeček, Radíkov - pátek
Liché týdny
Černovír, Kl. Hradisko, Hejčín, Řepčín - úterý
Nové Sady, Povel, Olomouc-město - středa
Neředín, Topolany - čtvrtek
Bělidla, Chválkovice, Týneček – pátek

 

Další články