Zde může být vaše reklama.

Opilý řidič v Rakově narazil do sloupu

Opilý řidič v Rakově narazil do sloupu

foto: Policie ČR

08. 06. 2020 - 12:00

Co se zdálo být krádeží, se nakonec změnilo v řízení v opilosti s bouračkou do sloupu elektrického vedení. V neděli ráno se na operačním středisku na lince 158 rozdrnčel telefon, na jehož druhém konci byl osmnáctiletý mladík, který oznámil, že mu bylo odcizeno auto značky Škoda Octavia, které nechal předešlého dne zaparkované v obci Paršovice. V autě nechal klíče v zapalování, mobilní telefon a peněženku. Škodu si předběžně vyčíslil na 30 000 korun.

"Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že oznamovatel je poněkud společensky unaven a doporučila mu, aby se odpoledne dostavil na policejní služebnu až se bude nacházet ve střízlivějším stavu a bude schopen podat vysvětlení. Nicméně hlídka provedla v okolí šetření k vozidlu, ale s negativním výsledkem. Během pátrání a zjišťování okolností vyšlo najevo, že uvedené vozidlo havarovalo do sloupu elektrického vedení a dřevěného plotu rodinného domu ten samý den a bylo nalezené přibližně dvě hodiny po půlnoci v obci Rakov bez řidiče, nastartované a opuštěné," prozradila mluvčí policie Miluše Zajícová.

"Hlídce, která nehodu šetřila, se nepodařilo s majitelem vozu v noci v místě bydliště zkontaktovat a ráno si, dle své pozdější výpovědi, nevzpomněl, co se přihodilo a oznámil krádež vozu. K řízení vozidla se později přiznal a připustil, že se tak stalo pod vlivem alkoholu. Celková škoda byla vyčíslena na 100 000 Kč. Dodávka energie nebyla přerušena. Nehoda je nadále v šetření," doplnila k případu Zajícová.

Další články