Zde může být vaše reklama.

rodinný pivovar z Náměště Pivo Jadrníček lidem chutná, bodovalo v krajské soutěži

Pivo Jadrníček lidem chutná, bodovalo v krajské soutěži
Radek Jadrníček (pivovar Jadrníček), Pavel Jelínek (zastupitel Olomouckého kraje)

foto: Filip Jančo, agentura Forsberg

06. 11. 2019 - 09:06

Pivo začínal vařit doma v garáži, dnes už je Radek Jadrníček (na snímku vlevo) a jeho pivovar zavedenou hanáckou značkou. O tom, že lidem jeho nepasterizované a nefiltrované pivo z Náměště na Hané opravdu chutná, svědčí mimo jiné i úspěchy v řadě soutěží. Naposledy Jadrníček bodoval v anketě Olomouckého kraje.

Při udílení Cen cestovního ruchu Olomouckého kraje se Pivovar Jadrníček umístil na druhém místě v kategorii regionální produkt. O umístění v této anketě rozhodují hlasy obyčejných lidí a právě ocenění od takové poroty si v Náměšti váží dvojnásob.

 

Pro nás je to samozřejmě to největší ocenění, zvlášť když v té anketě hlasují sami lidé. To pro nás znamená, že to děláme dobře, že jim naše pivo chutná. A o to víc to znamená pro mě, když to pivo přímo vařím. Je to ten nejlepší pocit.

Radek Jadrníček, sládek rodinného pivovaru

 

"Celkově vysoký počet hlasujících v soutěži nás velmi těší. Je to vítaná motivace pro všechny, kteří za atraktivní turistickou nabídkou v našem kraji stojí a lokální produkty jsou její velmi důležitou součástí. Tito lidé si zaslouží maximální podporu, aby podobně inspirativních lokálních projektů, jakým je pivovar rodiny Jadrníčků, v Olomouckém kraji jen přibývalo." uvedl zastupitel Olomouckého kraje a poslanec Parlamentu ČR, Pavel Jelínek (SPD), který zároveň i cenu zástupcům Pivovaru Jadrníček v průbehu slavnostního vyhlášení výsledků jménem Olomouckého kraje předal.

Při výrobě zlatavého moku klade velký důraz na tradice, pivo Radek Jadrníček vaří podle původních postupů klasickou metodou. Klíčové je také použití nejkvalitnějších surovin, tedy sladu z moravského ječmene, žateckého chmele nebo vody z místních zdrojů. Právě poctivý přístup si chtějí uchovat i do budoucna. „Chceme vařit pořád tak dobré pivo, aby lidem chutnalo,“ řekl Radek Jadrníček.

Samotný pivovar funguje od roku 2014 a navazuje na staletou tradici vaření piva v Náměšti na Hané, která se začala psát už v roce 1590. Pivovar Jadrníček stojí zhruba sto metrů od někdejšího pivovaru, kde dodnes funguje sladovna a je součástí pěstitelské pálenice.

Celoročně nabízí Jadrníček dva ležáky, jedenáctistupňového Jadroše a dvanáctku Náměšťák, a také speciál Jadroš tmavý. Příležitostně pak vaří další speciály, například medové nebo čokoládové. Zájemci mohou ochutnat produkci Pivovaru Jadrníček buď přímo v pivovarské hospůdce v Náměšti, v Jadrošově krčmě v Olomouci, ale i na řadě dalších míst nejen na Hané.

Další články