Zde může být vaše reklama.

Nákaza koronavirem Po dni klidu další případy – v kraji 51 potvrzených

Po dni klidu další případy – v kraji 51 potvrzených

foto: fnol.cz

18. 03. 2020 - 19:47

Počet potvrzených nakažených koronavirem se po dnešku v Olomouckém kraji rozrostl. Zatímco včera nepřibyl ani jeden, dnes třináct pozitivně testovaných. Informoval o tom hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

„Včera bylo testováno 36 vzorků v uzavřené oblasti a pozitivní nebyl žádný. Dnes bylo testováno 35 vzorků a pozitivních je 13. Jeden nově potvrzený případ nákazy konoravirem evidujeme v ORP Šternberk a 12 nových v ORP Litovel,“ uvedl Ladislav Okleštěk na svém facbookovém profilu.

Celkem je v Olomouckém kraji 51 potvrzených nakažených. „Testování probíhá podle zadání a systému krajské hygieny. Postup hygieniků nepožaduje testování po stovkách a tisících, jak by možná někteří čekali. Každého, kdo otestovat potřebuje, hygiena otestovat nechává. Od zítra začne navíc na hranici uzavřené zóny pracovat mobilní odběrné stanoviště pro ty obyvatele zasažené zóny, kteří budou hygieniky určeni k testování,“ řekl Okleštěk.

„Prosím věřte nám, že děláme maximum a věci řeší špičkoví profesionálové ve všech oborech. Každý den jsme ve spojení se starosty Litovle, Červenky a Uničova. Všem nám je jasné, že ta situace je svízelná a velmi nepříjemná,“ dodal hejtman.

Další články