Zde může být vaše reklama.

Zřejmě nedal přednost Po střetu auta s busem skončila seniorka v nemocnici

Po střetu auta s busem skončila seniorka v nemocnici

foto: pcr.cz

26. 05. 2022 - 16:01

Ve středu 25. května krátce před 14. hodinou došlo v Olomouci na křižovatce ulic I. P. Pavlova, Hraniční a Okružní ke střetu autobusu zn. Solaris Urbino s osobním motorovým vozidlem Hyundai I 20.

Podle prvotních informací mělo k dopravní nehodě dojít tak, že 62letý řidič osobního automobilu jedoucího po ulici I. P. Pavlova ve směru od Fakultní nemocnice Olomouc zřejmě nerespektoval dopravní značení ,,Dej přednost v jízdě“ a v křižovatce se střetl s autobusem jedoucím po hlavní pozemní komunikaci ulice Okružní. Během dopravní nehody utrpěla 79letá cestující autobusu zranění, se kterým ji zdravotnická záchranná služba transportovala do nemocnice. Ke zranění jiných osob nedošlo. Provedená dechová zkouška vyloučila u obou řidičů alkohol za volantem. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 150 000 korun.

Policisté zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest.

Další články