Zde může být vaše reklama.

Fakultka pořádala Pohybrady 2022 opanovaly Poděbrady

Pohybrady 2022 opanovaly Poděbrady

foto: Petr Pelíšek

21. 05. 2022 - 20:41

Po bouřce v noci z pátku na sobotu sice nebylo počasí na koupání zrovna ideální, ale přesto bylo na olomouckých Poděbradech plno. Uskutečnila se zde totiž akce Pohybrady 2022, která přilákala spoustu návštěvníků všech generací. Akci pořádala Fakultní nemocnice Olomouc.

Na březích Poděbrad odborníci z Fakultní nemocnice Olomouc nabízeli příchozím zdarma základní vyšetření zdravotního stavu (měření cholesterolu, krevního tlaku, analýza složení těla apod.), konzultace v oblasti pohybu, výživy, otužování či duševní hygieny nebo doporučení v oblasti aktivního zdraví.

Předem nahlášení účastníci pak mohli absolvovat intenzivní kurz zdravého pohybu, který vedl tým fyzioterapeutů z Oddělení rehabilitace FN Olomouc. Na pěti stanovištích se naučili správnému dýchání, protahování, posilovacím cvikům či cvikům zaměřeným na koordinaci.

Fakultní nemocnice Olomouc se na aktivní přístup k vlastnímu zdraví a prevenci zaměřuje dlouhodobě. „Fyzické i duševní kondici bychom měli věnovat maximální pozornost. Co pro své tělo a psychiku sami uděláme, se nám může mnohonásobně vrátit při předcházení nemocem či následném rychlejším zotavování z nich,“ říká ředitel FN Olomouc Roman Havlík, který již druhým rokem připravuje s přizvanými odborníky besední pořad Ambulance aktivního zdraví. Jeho cílem je připomenout veřejnosti, jak je zodpovědný přístup každého z nás k vlastnímu zdraví důležitý. Na Ambulanci aktivního zdraví navazují jednorázové i dlouhodobé preventivní programy. „V poslední době to byl například kardiologický program nazvaný Nebuď pod tlakem, který pomáhá optimalizovat krevní tlak i jinak než jen léky, nebo ucelený program pro zpomalení vlivů stárnutí a aktivní penzi Nestárneme,“ doplňuje Veronika Jeřábková s tím, že podrobné informace jsou dostupné na webových stránkách ambulanceaz.fnol.cz.

Další články