Zde může být vaše reklama.

útěk z nemocnice Policejní pátrání po mladistvé s rizikovým těhotenstvím.

Policejní pátrání po mladistvé s rizikovým těhotenstvím.

foto: PČR

16. 08. 2019 - 09:49

 

Prosíme o pomoc při policejním pátrání po teprve patnáctileté Kateřině Rehovičové, která svévolně opustila hospitalizaci ve Fakultní nemocnici v Olomouci ve stavu rizikového těhotenství.

Hledaná je 158cm vysoká, střední postavy, vlasy středně dlouhé po ramena, sčesané na stranu, hnědo-černé oči. Může mít i dioptrické brýle. Vzhled oblečení ani další podrobnosti zatím bohužel nejsou známy.

K útěku napomáhal mladistvé její přítel a nejpravděpodobnější cíl jejich další cesty se předpokládá v okolí Kojetína, Přerova či Prostějovska.

Celostátní policejní statistika říká, že z celkového počtu pohřešovaných dětí tvoří většinu právě věková kategorie dětí od 15  do 18 let. Velmi často se pak jedná o krátkodobé opakované útěky z dětských domovů a výchovných nebo diagnostických ústavů, či nemocnic, jako se stalo v tomto případě.

Rizikové těhotenství této malé útěkářky by mohlo vést i k ohrožení na životě budoucího dítěte či jí samotné. Policie tedy obzvláště naléhavě prosí veřejnost o jakékoliv informace, které by vedly k jejímu nalezení. Pokud jste hledanou dívku spatřili, nebo máte informace, které by mohly policii pomoci, volejte bezplatnou telefonní linku 158, nebo se zastavte na nejbližší policejní služebně.

Další články