Zde může být vaše reklama.

Vražda dítěte v Přerově Policie navrhla z vraždy tříleté dívenky obvinit matku

Policie navrhla z vraždy tříleté dívenky obvinit matku

foto: Archiv

19. 06. 2020 - 08:02

Podle policie, která uzavřela loňský případ vraždy tříleté holčičky, čin spáchala matka. Státní zástupce obdržel návrh, aby třiadvacetiletou ženu obžaloval. Hrozí jí až 20 let vězení.

Čin se odehrál loni v polovině srpna v Přerově. Na místo byli policisté zavoláni kvůli podezřelému chování matky. Až na místě našli násilně usmrcenou dívenku.

„Kriminalisté v těchto dnech předali na krajské státní zastupitelství spis případu s návrhem na podání obžaloby z vraždy na třiadvacetiletou ženu. Vzhledem k tomu, že obětí činu bylo dítě mladší patnácti let, ženě hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest,“ řekl pro iDnes krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Vyšetřování ukázalo, že dívenka byla usmrcena zvlášť brutálním způsobem. Kromě úderů na sobě měla známky škrcení rukama i kabelem od pračky a bodné rány. Svědkyně uvedla, že ženu potkala ve společných prostorech domu. „Byla špinavá, pravděpodobně od krve, celá zmatená a nafetovaná. Křičela něco o Satanovi,“ řekla už dříve TV Prima sousedka Markéta Šmídová.

Vyšetřovatelé čekali na vypracování znaleckých posudků. Podle nich byla žena v době činu příčetná. Nyní míří případ k soudu.

Další články