Zde může být vaše reklama.

Policisté pátrají po muži, který platil falešnou bankovkou

Policisté pátrají po muži, který platil falešnou bankovkou

foto: Policie ČR - Šumpersko

04. 12. 2019 - 10:30

Policisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti neznámého muže, a to v souvislosti s prověřováním podezření ze spáchání zločinu padělání a pozměnění peněz.

"Neznámý muž chtěl v dubnu letošního roku zaplatit nákup bankovkou nominální hodnoty 2 000 korun v prodejně potravin v obci Nový Malín na Šumpersku. Obsluha pokladny při platbě rozpoznala, že se jedná o padělanou bankovku, kterou zadržela, a muž následně z prodejny odešel. Muž k prodejně přijel a následně i odjel na horském jízdním kole tmavé barvy s kotoučovými brzdami. Byl oděn do cyklistického oblečení tmavé barvy s bílými a červenými pruhy. Na rukávech dresu měl bílé nápisy Shimano. Cyklista měl na nohou výraznou červeno bílou zřejmě cyklistickou obuv, na zádech batoh a přes oči černé sluneční brýle," řekl mluvčí policie Libor Hejtman.

Kriminalisté k vypátrání dotyčného provedli celou řadu úkonů, ale muže se jim doposud ztotožnit nepodařilo. Proto se obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

"Pokud muže poznáváte, nebo znáte jeho místo pobytu nebo pohybu, kontaktujte prosím linku 158," doplnil.

Další články