Zde může být vaše reklama.

Na kole bezpečně Policisté se zaměřují na cyklisty

Policisté se zaměřují na cyklisty

foto: pcr.cz

20. 05. 2022 - 11:30

Také v našem kraji probíhá dopravně bezpečnostní opatření cílené na bezpečnost cyklistů. Také v Olomouckém kraji jsme v rámci právě probíhající celorepublikové dopravně bezpečnostní akce zaměřené především na bezpečnost cyklistů v silničním provozu zintenzivnili dohled v lokalitách a místech hojně využívaných právě těmito účastníky silničního provozu.

Cyklisté se tak mohou s policisty, kteří dohlíží na jejich bezpečnost, potkat nejen u cyklostezek, škol, ale také v běžném provozu nebo na dětských dopravních hřištích. Při kontrolách se policisté zaměřují nejen na bezpečné předjíždění cyklistů řidiči motorových vozidel a jejich povinnost dát včas a řádně znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty, ale také na to, zda sami cyklisté dodržují pravidla silničního provozu, zda jsou pro ostatní účastníky silničního provozu „viditelní“ a zda dbají na svoji osobní bezpečnost.

Na vytipovaných místech společně s policisty a strážníky na řidiče kol, elektrokol, koloběžek, elektrokoloběžek a dalších prostředků osobní přepravy působí preventivně také krajský koordinátor BESIPu Ing. Miroslav Charouz. Ve středu  ráno se společně vypravili do Štěpánova k tamější základní škole a hovořili s mladými cyklisty o správném používání cyklistických přileb, bezpečné jízdě a povinné výbavě jízdních kol a koloběžek. Dětem patří velká pochvala.  Až na drobné prohřešky měly vše v pořádku a vedle slov chvály si odvezly i drobné dárky v podobě reflexních prvků, které pomohou zajistit jejich bezpečnost i za snížené viditelnosti.

Další články