Zde může být vaše reklama.

Charita opraví faru v Předmostí

Charita opraví faru v Předmostí

foto: Přerov.eu

01. 07. 2021 - 06:00

Přerovská charita má v nejbližší době připravený jeden velký plán. Chystá se opravit faru v Předmostí a v jejím těsném okolí vystavět nový dvoupodlažní objekt, který bude sloužit zdravotním i sociálním službám a také seniorům. Charita má v tomto případě také podporu radních města.

„Souhlasné stanovisko zástupců města je totiž podmínkou k žádosti o dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj, o níž Charita žádá. Projekt počítá s částkou 60 milionů korun,“ uvedl náměstek primátora Petr Kouba.

Podle ředitelky Charity Aleny Pizúrové by se mělo ze státní dotace podařit zrekonstruovat objekt fary, která byla v Předmostí postavená na konci 18. století, celý. Ve faře má vzniknout zázemí pro Občanskou poradnu a poradnu pro dlužníky, část by sloužila coby skladovací prostory pro potravinovou a humanitární pomoc, kterou tato křesťanská organizace poskytuje lidem v nouzi.

„Dále plánujeme postavit novou přístavbu k faře, ve které bude Domácí zdravotní a hospicová péče, Charitní pečovatelská služba a klub Setkávání seniorů SPOLU,“ konstatovala Alena Pizúrová.  Ve dvoupodlažní přístavbě, která by měla mít stejnou adresu jako fara, má být nejen základna pro charitní administrativu, ale i sál pro sto lidí, jenž má soužit ke komunitnímu setkávání.

Bude-li projekt v dotačním programu úspěšný, dostane Předmostí nové víceúčelové a bezbariérové zařízení. Pracovníci Charity spatřují výhodu i v tom, že dojde k centralizaci služeb, neboť v současné době sídlí církevní organizace na třech adresách. Přínos vnímají i radní.

„Město Přerov úspěšně spolupracuje s Charitou i na jiných projektech. Případné rozšíření portfolia sociálních služeb do místní části Předmostí je určitě dobrou zprávou,“ řekl náměstek Kouba.

Další články