Zde může být vaše reklama.

Akce KoloCaching Cyklisté budou u Přerova hledat poklady

Cyklisté budou u Přerova hledat poklady

foto: prerov.eu

27. 08. 2022 - 09:00

Kdo má rád jízdu na kole, dobrodružství a výlety po okolí, může se zapojit do dalšího ročníku oblíbené přerovské akce KoloCaching. Soutěž, která je určena především pro rodiny s dětmi, je založena na hledání pokladů podle „tajných“ souřadnic a indicií.  Registrace do hry přes online formulář bude na webu města dostupná od 1. do 14. září.

Akci pořádá magistrát ve dnech 16. až 25. září - u příležitosti Evropského týdne mobility. „První ročník se konal v roce 2018 a účastníkům se líbil, proto v soutěži pokračujeme. Systém hry je jednoduchý – schováme na šesti místech v okolí Přerova poklady, ke kterým se zaregistrovaní účastníci dostanou na základě obdržených souřadnic. Konkrétní místo ale musejí hledat s pomocí indicií a hádanek, které jim pošleme,“ popsala Jana Pivodová z přerovského magistrátu. Šest schránek s pokladem může být pod kamenem, v dutinách či větvích stromů, za pařezem, pod keřem nebo klidně v zemi – a bude na soutěžících, aby se zorientovali v terénu a při hledání zapojili i fantazii. „Snažíme se stále hru inovovat a vymýšlet nové skrýše na nečekaných místech. Chceme potěšit zejména nejmenší účastníky, proto pro ně budou v každém pokladu ukryty i drobné dárečky,“ doplnila Pivodová. 

Loni se do KoloCachingu zaregistrovalo 93 týmů a v nich bylo 284 hledačů. A protože soutěžící s chutí posílali i fotky z cest za dobrodružstvím, budou mít i letos možnost je zasílat na adresu: kolocaching@email.cz – jejich snímky se pak objeví na webu města.

Hvězdicová cyklojízda

Další akcí, která se bude konat v rámci Evropského týdne mobility, je Hvězdicová cyklojízda primátorů Olomouce, Přerova a Prostějova. Každý z nich pojede na kole ze svého města, doprovázet ho mohou i občané – a společně pak dojedou do Dubu nad Moravou.  „Cyklojízda se koná v neděli 18. září, sraz na Masarykově náměstí je v 13 hodin, do Dubu dojedeme s několika zastávkami asi kolem 15. hodiny. Na účastníky bude čekat drobné pohoštění,“ zve na cyklojízdu primátor Přerova Petr Měřínský.

Další články