Zde může být vaše reklama.

Do Přerova se vrací oblíbené farmářské trhy

Do Přerova se vrací oblíbené farmářské trhy

foto: Přerov.eu

02. 03. 2022 - 18:00

Na přerovské Masarykovo náměstí se od března opět vrátí mezi Přerovany oblíbené farmářské trhy. O termínech konání trhů během celého jara, léta, ale i podzimu, už je jasno. První proběhne ve čtvrtek 10. března, další pak v termínech 14. dubna, 12. května, 9. června, 8. září, 13. a 27. října. 

„Na prvním březnovém trhu nabídnou prodejci jarní ozdoby, dekorace a výrobky z levandule, ale také klasické zboží jako pečivo, uzeniny, zabijačkové produkty, medy, koření, víno z černého rybízu, brambůrky či těstoviny,“ uvedla Jana Neradilová z Okresní agrární komory v Přerově. Kromě potravin se mohou návštěvníci těšit také na dětské oblečení a čepičky, originální šperky a ovčí výrobky.

V dubnovém termínu, který předchází Velikonocům, bude na místě bohatý výběr dekorací, návštěvníci si ale budou moct koupit i zdobené kraslice a uplést si pomlázky. „Už se objeví i první prodejci s přísadou či všeobecně se zahrádkářskými výpěstky. V plánu je i projekt Ministerstva zemědělství Ryba na talíř,“ doplnila Neradilová. V červnu budou trhy obohatí výrobky oceněné značkou Regionální potravina a na podzim pak budou k mání tradičně dušičkové vazby.

Čtvrteční farmářské trhy budou začínat vždy v devět ráno a končit ve čtyři odpoledne. „Víme, že o jiné termíny ani prodloužený čas prodejci zájem neměli. Přesto jsme rádi, že se tradiční trhy v Přerově stále drží a těší se oblibě,“ konstatoval primátor města Petr Měřínský. 

Další články