Zde může být vaše reklama.

Městská policie varuje Do Přerova se vrátili podvodníci. Věští a loudí z lidí peníze

Do Přerova se vrátili podvodníci. Věští a loudí z lidí peníze

foto: MP Přerov

14. 08. 2020 - 17:01

Městská policie Přerov varuje občany před podvodníky, kteří se po několika letech vrátili do města. Podvodníci operují hned na třech frontách a různými způsoby se snaží z lidí vymámit peníze.

"S první kategorií se můžete setkat před markety, kde se vám budou vemlouvaví chlapíci snažit prodat zboží za výhodnou cenu. Důležité je, abyste si je nepletli s podobnými typy, kteří na obdobných místech nabízí za neuvěřitelně nízké ceny značkovou vlasovou kosmetiku. V tomto případě se nejedná o podvod a vy si skutečně koupíte šampón, po jehož aplikaci budete mít hebkou hřívu a po umytí můžete hned jít. Nicméně toto drogistické zboží pochází z krádeží v obchodech a jeho koupí podporujete protiprávní jednání," uvedl zástupce ředitele Městské policie Miroslav Komínek.

Kromě toho, že zakoupením zboží podporujete krádeže, může se také stát, že promarníte své peníze. "Podvodníci vám většinou nenabízí skutečné zboží, a tak místo vrtačky doma vybalíte krabici s cihlou a pokud jste nechtěli koupit cihlu, budete zklamaní," doplnil Komínek. Prodávající umí svůj podvod propracovat ještě lépe. Může se stát také to, že si při koupi vrtačku prohlédnete, ale až doma zjistíte, že je nefunkční.

S druhou kategorií se můžete setkat většinou na okraji měst, na příjezdových cestách, ale nevyhýbají se ani centrům obcí. Odstavené vozidlo se zahraniční registrační značkou (nejčastěji některého z jižních států) a u něj mávající rodina. "Když zastavíte, cizinci vám lámaně vysvětlují, že jim došel benzín, jedou na pohřeb, došly léky (doplňte si cokoliv jiného) a hlavně došly peníze. Pochopitelně nechtějí nic zadarmo. Do zástavy za menší obolus dostanete masivní zlatý prsten, který má jejich rodina v držení šedesát generací, má k němu citový vztah a pochází z dob antického Říma. Pokud chcete doma bezcenný kus žlutého kovu, prosím, ale my výměnný obchod nedoporučujeme," popsal další typ podvodu zástupce ředitele MP.

Nejméně častým podvodem jsou věštby, které nabízí ženy na ulici. Kromě věštění z ruky méně často nabízejí také věštění z vrnitřností. Pokud odmítnete věštkyni zaplatit, změní svou předpověď v kletbu.

"Pochopitelně alternativ na tyto kategorie může být mnohem více a každé město má svou specifikaci, takže buďte obezřetní a když budete potřebovat pomoc, tak zavolejte. Přijedeme," varuje Městská policie.

Další články