Zde může být vaše reklama.

Hotel Jana v Městském domě skončil

Hotel Jana v Městském domě skončil

foto: Archiv redakce

01. 04. 2020 - 06:09

Z restaurace a kavárny Městského domu odchází předčasně jeho dosavadní nájemník – Hotel Jana. Společnost přišla do „Měšťáku“ 1. ledna roku 2019 a měla v plánu po dobu pěti let nejen provozovat restaurační a kavárenské zařízení stojící přímo v centru Přerova, ale také zvelebit a zmodernizovat interiér. Na to ale už nedošlo, k prvnímu květnu Jana končí.

„V polovině března jsme obdrželi od společnosti Hotel Jana návrh na ukončení smlouvy. Jako důvod zástupci uvedli, že byli neúspěšní v žádosti o úvěr na rekonstrukci restaurace – a také se odvolávali na současná omezení, kdy musí být kvůli nouzovému stavu Měšťák uzavřen,“ nastínil primátor Přerova Petr Měřínský.   

Od roku 2014 do konce roku 2018 provozovaly Měšťák Kulturní a informační služby města Přerova, podnik byl ale prodělečný – město na provoz doplácelo ze své kasy každý rok v průměru milion a půl. Zástupci Hotelu Jana, kteří se přihlásili do výběrového řízení na pronajímatele, se zdáli být vhodnými nájemci. Ve městě už jedno restaurační zařízení provozují – takže zkušenosti mají, navíc přišli s návrhem, že interiér předělají do takové podoby, aby Městský dům lákal k návštěvě i mladé lidi. Právě proto, že nastínili velké plány, dostali od města jen symbolické nájemné ve výši sto korun měsíčně.

„Na úpravu vnitřních prostor, kvůli které bylo nájemné jen 1 200 korun ročně, sice nedošlo -  ale na druhou stranu je třeba zdůraznit, že jsme negenerovali dřívější ztrátu, čili finančně jsme na tom ztrátoví nebyli,“ zdůraznil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Na jeho bedra teď padá úkol najít nového provozovatele – a než vhodného nájemce najde, chce čas využít k částečným stavebním úpravám v kuchyni, a to tak, aby vyhovovala současným hygienickým normám.

„Naším požadavkem na nového nájemce pak bude nové technologické vybavení této kuchyně,“ doplnil Macíček. Připomněl i to, že vzhledem k současným omezením - a to i v kulturní oblasti – se předpokládá zahájení provozu restaurace a kavárny až na začátku září.

Radní Přerova už vzali na vědomí ukončení smlouvy na pronájem a souhlasili i s dalším postupem.

Další články