Zde může být vaše reklama.

Jak bude vypadat Přerov v roce 2027?

Jak bude vypadat Přerov v roce 2027?
Náměstí TGM v Přerově.

foto: Archiv redakce

20. 05. 2020 - 13:30

Občané Přerova by v dotazníkovém šetření měli zástupcům města pomoct s představou, kde by měl být Přerov v roce 2027. Jak by se měl rozvíjet? Jakou budoucnoust si naplánova, aby se Přerov stal moderním městem jednadvacátého stolet? Svou představu budou moct sdělit radnici i občané!

 „Plán má odhalit slabiny i přednosti Přerova, chceme čerpat z názoru odborníků i veřejnosti. V tuto chvíli je rozpracována analytická část dokumentu, k jejímu dopracování je naplánováno dotazníkové šetření,“ informoval primátor města Petr Měřínský. V průběhu června a července proto vyjdou do ulic města tazatelé, kteří na sobě budou mít trička s potiskem akce – a s sebou budou mít soupis konkrétních otázek, ušitých Přerovanům na míru. A na co se jich chtějí ptát? Třeba, jak jsou spokojeni s životem ve městě, zda se podle jejich názoru město v posledních deseti letech rozvíjelo, prostor bude i pro otázku, jestli se v ulicích cítí bezpečně, nebo ne - a proč.

„Zajímat je bude také to, co občanům ve městě chybí a kam by oni sami nejraději investovali peníze z městské kasy,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje Pavel Gala.

Kdo na tazatele nenarazí a bude mít zájem dát najevo svůj názor, může dotazník vyplnit od 1. června elektronicky, a to přes odkaz, formulář bude k dispozici i u informačního okénka úřadu na adrese Bratrská 34 - anebo v Městském informačním centru.

„Strategický plán je součástí projektu „Strategické řízení a pasportizace města Přerova“, který je finančně podpořen z Evropského sociálního fondu – a naposledy byl vytvořen v roce 2013. Po osmi letech tak dojde k novému zpracování,“ prozradila závěrem Kamila Lesáková z přerovského magistrátu.

Další články