Zde může být vaše reklama.

Jak je na tom veřejné osvětlení v Přerově?

Jak je na tom veřejné osvětlení v Přerově?

foto: Archiv

28. 03. 2020 - 20:00

Aktuální technický stav veřejného osvětlení v Přerově budou mapovat odborníci, kteří zkontrolují čtyři a půl tisíce sloupů i lamp a devadesát rozvaděčů, které se nacházejí na území města a místních částí.

Pasport bude sloužit nejen k inventarizaci majetku, ale prostřednictvím něj budou mít zástupci města i technických služeb lepší představu, jak na tom z technického hlediska osvětlení je, kde je stav špatný či dokonce havarijní, nebo kde je nutno zvýšit intenzitu osvětlení.

„Vyhlásili jsme veřejnou zakázku, do níž se mohou přihlásit elektro firmy, zabývající se pasportem veřejného osvětlení. Předpokládaná hodnota zakázky je milion 900 tisíc korun,“ řekla náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová.

To, že některé osvětlení města není v příliš dobré kondici, se letos ukázalo v ulici Petřivalského, kde nápor silnějšího větru shodil jedno světlo.

„Ihned jsme proto zajistili diagnostiku svítidel, která se nacházela v okolí a byla přibližně stejně stará. Bylo nám doporučeno tři stožáry sundat okamžitě – což jsme udělali, k výměně je doporučena další čtyřicítka svítidel v okolních ulicích,“ uvedl Robert Goda, který má v Technických službách města Přerova na starosti veřejné osvětlení. Tato svítidla budou – bez ohledu na připravovanou pasportizaci – vyměněna kvůli svému stavu přednostně.

Další články