Zde může být vaše reklama.

Přerov rekonstruuje Kino a hotel zimního stadionu v Přerově dostanou novou střechu

Kino a hotel zimního stadionu v Přerově dostanou novou střechu
Kino Hvězda

foto: www.prerov.eu

28. 02. 2020 - 08:07

Dvě budovy v majetku města Přerova letos čeká rekonstrukce střechy. V obou případech je rekonstrukce již nutná. Celkové náklady jsou vyčísleny na více než 16 milionů. Oprava střechy kina Hvězda začne v březnu a rekonstrukce střechy hotelu zimního stadionu by mohla začít v červnu.

V březnu řemeslníci začnou s opravou střechy kina Hvězda. Střecha je stále původní z roku 1975 a odpovídá tehdejším stavebním zvyklostem. Proto během rekonstrukce přibude také tepelná izolace a výměna se týká také světlíků. Střecha kina je netypická, protože je částečně plochá a zčásti kopulovitá. „Samotná rekonstrukce potrvá 180 dní, takže na začátku podzimu už bude mít kino střechu novou. Za rekonstrukci zaplatíme 8 milionů 402 tisíc korun,“ sdělila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. 

Oprava střechy proběhne za plného provozu kina. „Dělníci, kteří už byli místo obhlédnout, dostali náš program, aby věděli, kdy promítáme – a tomu uzpůsobili svoji práci nad promítacím sálem. Slíbili, že návštěvníkům komfort nezhorší,“ řekla Měrková. 

Střecha hotelu zimního stadionu je v kritickém stavu a do objektu už přes ni zatéká. „Jediným štěstím byla letošní mírná zima, která poničenou střechu nezatížila sněhovou nadílkou. I přesto je nutné co nejdříve začít s opravou. Vyhlášení veřejné zakázky projde 5. března radou města, následně se mohou stavební firmy ucházet o práci – a ideálně v červnu by už vítězná firma mohla začít s opravou, “ uvedla Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu. Projekt počítá s novými materiály, které by měly zvýšit životnost střechy.  „Minulostí se stane kačírek, nově tam bude modifikovaný asfaltový pás," řekl úředník magistrátu Jiří Raba. Oprava střechy hotelu zimního stadionu je vyčíslena na 7 milionů 650 tisíc korun a město na ni bude žádat dotaci z programu Olomouckého kraje.

 

Další články