Zde může být vaše reklama.

Průzkum Mateřské školy v Přerově se otevřou pouze pokud bude zájem

Mateřské školy v Přerově se otevřou pouze pokud bude zájem
Školky by se mohly otevřít 11. května

foto: prerov.eu

24. 04. 2020 - 11:12

Krizový štáb v Přerově rozhodl, že mateřské školky se otevřou 11. května jen v případě, že o to rodiče budou mít zájem. Ředitelky mají do 29. dubna zjistit, zda o otevření mají rodiče dětí zájem.

„Podle výsledku mapování zájmu pak projednáme varianty a termíny otevření jednotlivých mateřinek, které byly kvůli nouzovému stavu 23. března uzavřeny. Rodičům dáme včas vědět,“ uvedl primátor Petr Měřínský. Jesle zatím zůstávají zavřeny, těch se průzkum týkat nebude. 

Od pondělí budou také zpřístupněna školní hřiště pro veřejnost, ale záleží na nařízení konkrétních škol. „Rozhodne-li ředitel školy o zpřístupnění sportoviště veřejnosti, musí zároveň zajistit potřebná bezpečnostní a hygienická opatření,“ konstatoval náměstek pro školství Petr Kouba. Jak dále upřesnil, podmínky otevření hřišť budou zveřejněny na webových stránkách jednotlivých škol. 

V procesu je již také otevření škol, které by mělo nastat v květnu. Školy budou zásobeny ochrannými pomůckami a meteriálem. „Například do konce června bude třeba zajistit pro školní zařízení zhruba 1900 litrů dezinfekce – tolik v současné době nemáme, ale pracujeme na zajištění. Dále poptáváme přes dodavatele jednorázové ochranné pomůcky,“ řekl vedoucí oddělení krizového řízení města Tomáš Staněk. Magistrát v těchto dnech čeká na manuál z Ministerstva školství k podmínkám zahájení vyučování – návod by měly být k dispozici nejpozději 30. dubna. 

Další články