Zde může být vaše reklama.

Most v Kokorách čeká oprava, řidiče dopravní komplikace

Most v Kokorách čeká oprava, řidiče dopravní komplikace
Současný stav mostu, který se dočká rekonstrukce.

foto: ŘSD - Olomoucký kraj

07. 03. 2021 - 15:00

Časově náročná oprava, která přinese řidičům komplikace, čeká na most, který se nachází v obci Kokory a leží na silnici I/55, která je spojicí Olomouce a Přerova. Denně obcí projede zhruba 12 tisíc aut. A nejde jen o osobní auta, ale i kamiony. Situace dospěla tak daleko, že je nutná oprava mostu v Kokorách, aby vydržel i další nápor.

Rekonstrukce mostu navazuje na loňskou výměnu povrchu vozovky ve směru do Přerova. Během prací dojde ke zbourání stávajícího mostu a vybuduje se moderní přemostění. Přes Kopřivnici silnici převede nový železobetonový rám, který bude ležet na pilotách. Vzniknou také monolitické římsy a odpovídající bezpečnostní zařízení.

Než se řidiči projedou po novém mostě, znamená to pro ně dopravní komplikace. Pokud půjdou práce podle plánu, bude to na půl roku. Během března by mělo dojít l vybudování provizorní komunikace, obousměrná doprava bude podle informací ŘSD vedena kyvadlově jedním pruhem.

Od konce března do začátku srpna by podle plánů měla být silnice I/55 zavřená kvůli výstavbě mostu úplně. Veškerý provoz bude vedený po provizorně vybudované komunikaci.

Do půlky srpna pak bude opět částečná uzávěra na silnici, aby se mohla zdemontovat provizorní komunikace a most, doprava opět bude řízená kyvadlově, v jednom pruhu, semafory.

"V případě dodržení navrhovaných termínů potrvá oprava do druhé poloviny srpna letošního roku. Cena díla předpokladem dosahuje cca 9,8 milionu Kč bez DPH," uvedl k opravě Miroslav Mazal z týmu komunikace olomouckého Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Další články