Zde může být vaše reklama.

Modernizace vybavení Nemocnice v Přerově má nová monitorovací zařízení

Nemocnice v Přerově má nová monitorovací zařízení

foto: Nemocnice AGEL Přerov

11. 08. 2020 - 11:01

Přerovská nemocnice má čtyři nové monitorovací zařízení, která sledují vitální funkce pacientů na anesteziologicko-resuscitačním oddělení. Jejich pořízení stálo víc než dva miliony korun.

Čtyři nové monitory s přenosovými moduly jsou schopny sledovat velké množství parametrů jako neinvazivní či invazivní tlak krve, pulz, pletysmografii (okysličení krve kyslíkem) či teplotu, umožňují analýzu vydechovaných plynů a nepřímé kalorimetrie a je zde také EKG monitor s detekcí život ohrožujících arytmií. Všechny hodnoty jsou přehledně zobrazeny na 7, 19 a 27palcovýcých monitorech, což zkvalitňuje práci obsahujícímu personálu. ARO přerovské nemocnice ještě čeká na dovybavení pátým, menším monitorem bez přenosového modulu.

Moderní přístroje nahradily dvě desítky let staré monitory a technologický pokrok je znát. „Výhody jsou v rozšířeném monitorování vitálních funkcí, nepřímou kalorimetrii, ale i hemodynamiky. Možností je také monitorace pacientů při převozech k různým vyšetřením, např. CT, jícnové ECHO, k operačním výkonům samostatným modulem,“ popisuje přednosti zařízení primář ARO MUDr. Petr Dušek s tím, že po plánované modernizaci operačních sálů vznikne systém zcela kompatibilní se systémem anesteziologickým.

„Výhody propojení těchto systémů budou hlavně v tom, že kriticky nemocní pacienti budou kontinuálně monitorováni stejným systémem během anestezie, transportu pacienta na ARO (nebo po nemocnici) i během pobytu na ARU,“ dodal primář MUDr. Petr Dušek s tím, že ročně přerovské oddělení ARO ošetří okolo stovky pacientů se selháním vitálních funkcí.

Další články