Zde může být vaše reklama.

Zubaři neprojevili zájem O dotaci se přihlásili dva praktičtí lékaři

O dotaci se přihlásili dva praktičtí lékaři

foto: prerov.eu

28. 08. 2022 - 11:00

Nedostatkem praktických lékařů se letos na jaře zabývali přerovští zastupitelé. Rozhodli se vyhlásit dotační program pro doktora, který si zřídí či převezme stávající praxi s odborností praktické lékařství. Na podporu bylo vyčleněno 200 tisíc korun.

„Tuto částku jsme chtěli poskytnout jednomu žadateli, který provozuje praxi od 1. ledna roku 2021, nebo si ji do konce letošního roku hodlá zřídit. O dotaci se přihlásili dva lékaři – Denisa Vitásková, která ordinuje U Výstaviště, a Ladislav Štěpánek, který má praxi v ulici Na Odpoledni,“ shrnul náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Vzhledem k tomu, že oba žadatelé splnili kritéria a při bodovém hodnocení dosáhli stejného počtu bodů, proběhlo v souladu s pravidly losování, které rozhodlo, že se příjemcem dotace stane praktik Ladislav Štěpánek. Ten převzal praxi po lékařce, která tu léta působila, v kartotéce má 1400 jmen a další zájemce o péči přibírá. Ve své žádosti o dotaci lékař uvedl, že peníze hodlá využít mimo jiné na nákup přístrojového vybavení, v plánu má pořídit vyšetřovací lůžka a tlakový holter či EKG přístroj s možností propojení s ambulantním softwarem. Radní města však dnešním rozhodnutím doporučili zastupitelům, aby 200 tisíc korun přiznali v rámci individuální dotace rovněž lékařce Denise Vitáskové, jejíž ordinaci navštěvuje 1300 pacientů – a další zájemce taktéž přijímá. O jejich návrhu bude zastupitelstvo jednat v pondělí 5. září.

Zastupitelé se na jaře zabývali rovněž nedostatkem zubních lékařů a také pro ně vyhlásili dotační program, který by je mohl motivovat. O dotaci ve výši 200 tisíc korun ale neprojevil žádný ze stomatologů zájem.

Další články