Zde může být vaše reklama.

14. ročník akce Občan a bezpečnost 2022 v Přerově

Občan a bezpečnost 2022 v Přerově

foto: pcr.cz

25. 06. 2022 - 08:00

V pátek 24. června proběhla v budově územního odboru Přerov a jeho přilehlém okolí již tradiční bezpečnostně preventivní akce Občan a bezpečnost.

Akce bývá pořádána jednou za dva roky a v letošním roce se jednalo již o její 14. ročník.  Určena je  nejen pro děti a mládež školou povinné, ale také pro zájemce o bezpečnostní problematiku a pro širokou veřejnost. Na akci se podílely všechny složky integrovaného záchranného systému a další s námi úzce spolupracující organizace.

Všichni, kteří se přišli podívat, měli možnost vidět v akci policisty, hasiče, armádu, celní správu, zdravotníky i záchranáře.

V rámci dopoledne probíhal také doprovodný program, který zahrnoval možnost zastřílet si na podzemní laserové střelnici, podívat se na místo činu, prohlédnout si výzbroj, výstroj a techniku, kterou záchranáři používají při své práci.

Všichni zájemci si mohli prohlédnout rovněž stanoviště jednotlivých složek a dalších organizací, které v průběhu akce prezentovaly svou činnost.

V prostorách přerovské loděnice byla pro zájemce připravena i plavidla složek IZS, na kterých  se mohli povozit po hladině řeky Bečvy. Probíhaly zde rovněž ukázka výcviku služebních psů strážníků Městské policie Přerov.

Další články