Zde může být vaše reklama.

Oddělení hlídkové služby v Přerově má za sebou slušné výsledky

Oddělení hlídkové služby v Přerově má za sebou slušné výsledky

foto: Policie ČR

30. 04. 2021 - 20:00

Na oddělení hlídkové služvy v Přerově, které bylo zřízeno v září loňského roku, působí dvě desítky policistů. Ti dohlíží na dodržování veřejného pořádku nejen v problematické lokalitě u nádraží, kde mají jak služebnu, tak svůj rajon, ale řeší také události v dalších městských částech. Mezi hlavní případy, kterými se zabývají, pak ční službna pro občany, kteří se ocitli v tíživé situaci a potřebují pomoc. 

"Velmi úzce spolupracují s integrovaným operačním střediskem, které je vysílá k zásahům a na místa, kde je potřeba přítomnost policejní hlídky. Po oznámení události bývají většinou velmi rychle na místě, kde je nutné zasáhnout, zklidnit nebo vyřešit akutní situaci, nebo kde se konflikt vyostřuje a hrozí, že přeroste v násilí. Na místo přijíždí většinou do pár minut od nahlášení události. Od doby svého vzniku vyjížděli na 733 oznámení, která od operačního střediska přijali. Nelze opomenout i jejich nedávný velmi rychlý příjezd a zásah u osoby postižené srdeční příhodou, které díky pohotové a profesionální reakci zachránili život," popsala činnost oddělení mluvčí policie Miluše Zajícová.

Policisté z této speciální jednotky od září, kdy oddělení vzniklo, řešili přes 1500 přestupků, které se týkaly různých problémů. A vzhledem k tomu, že během služby platit také několik měsíců nouzový stav, řešili také chování jedinců, kteří nedodržovali vládní opatření a proto skončili v hledáčku policistů. Jednalo se 592 osob.

Další články