Zde může být vaše reklama.

Opilá seniorka bourala v Přerově

Opilá seniorka bourala v Přerově

foto: Policie ČR - Přerov

22. 11. 2019 - 12:00

K nehodě z důvodu opilosi došlo včera krátce po polední v Palackého ulici v Přerově. Řidička v seniorském věku řídila osobní auto po Palackého ulici ve směru od ulice Velká Dlážka.

"Před ní jelo nákladní vozidlo značky Fuso a jeho řidič zastavoval před přechodem pro chodcem, aby mohli lidé bezpečně přejít na protější chodník. Na jeho manévr nestihla řidička, vzhledem k tomu, že nedodržela bezpečnou vzdálenost, zareagovat a došlo ke střetu mezi vozidly. Při nehodě se sedmdesátiletá řidička zranila a ještě před převozem do nemocnice se podrobila dechové zkoušce, kterou na místě provedli strážníci městské policie," uvedla mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Podle všech reakcí nebyl pro ženu výsledek překvapením, napoprvé nadýchala 1,31 promile, při opakované zkoušce, kterou v nemocnici provedli policisté zhruba o hodinu později, to bylo 1,13 promile.

"Seniorka přišla o řidičské oprávnění a v souvislosti s požitým alkoholem jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič nákladního vozidla pod vlivem nejel. Materiální škoda byla předběžně stanovena na 40 tisíc korun," doplnila Zajícová.

Další články