Zde může být vaše reklama.

Out Of Time. Město Přerov si konečně pořídilo facebook

Out Of Time. Město Přerov si konečně pořídilo facebook

foto: Scan facebook

03. 09. 2019 - 06:00

Až nyní se začalo město Přerov prezentovat na facebooku. Vstup na sociální síť ohlásila přerovská radnice tiskovou zprávou zveřejněnou na oficiálním webu města, profil je ale prázdný a disponuje 22 fanoušky. Navíc ho ani nespravuje radnice.

"Také Přerov se připojil ke skupině měst a obcí, které mají svůj Facebook. Stránka ale není nová – oficiálním profilem se totiž stala zavedená stránka TV Přerov, která od září nese název: TELEVIZE PŘEROV, facebook MĚSTA PŘEROVA. Stránky editují redaktoři, kteří pro město připravují na základě smlouvy televizní zpravodajství. Navíc pro město vedou i Instagram," oznámila přerovská radnice.

Profil nespravuje radnice, ale Televize Přerov

Radní města totiž už na konci srpna odsouhlasili uzavření dodatku smlouvy s Televizí Přerov – a to prozatím do konce letošního roku. Pokud se spolupráce osvědčí, bude v příštím roce podepsán další dodatek. „Vyhodnotili jsme si, že zavedené stránky, které sleduje 13 tisíc uživatelů, jsou pro tento způsob komunikace výhodnější. Není třeba budovat něco, co je už vybudované. Navíc je to pro nás levnější varianta, než přijímat na úřad další pracovní sílu, která by Facebook a Instagram spravovala,“ řekl primátor města Přerova Petr Měřínský. Za čtyři měsíce letošního roku zaplatí město televizi za správu profilu 111, 5 tisíc korun. Vedení města si od tohoto kroku slibuje i to, že profil editovaný redaktory bude řízen profesionálně a nezávisle. Redaktoři budou i nadále sledovat reakce uživatelů, poskytovat městu zpětnou vazbu – a v případě nejasností či uvedení mylných informací ze strany komentujících žádat vyjádření od kompetentních úředníků, šéfů městských společností i politiků.

„Na sociálních sítích Facebook a Instagram působíme čtvrtým rokem. Obsah stránek vychází ze zpravodajského pořadu "Přerovské aktuality", kterým zajišťujeme informační servis pro statutární město Přerov. Tímto naši spolupráci rozšiřujeme,“ uvedla šéfredaktorka Televize Přerov Edita Hausnerová. 

Další články