Zde může být vaše reklama.

Policisté dopadli muže, který opakovaně vykrádal rodinné domy

Policisté dopadli muže, který opakovaně vykrádal rodinné domy

foto: Pixabay

16. 08. 2021 - 07:14

Už jedenáctkrát byl dvaačtyřicetiletý muž z Přerovska, kterého dopadli olomoučtí policisté, soudně trestaný. A teď mu hrozí i dvanáctý trest. Je totiž podezřelý z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

"Muž se měl od dubna do června letošního roku dopustit ve více jak deseti případech vloupání do rodinných domů na území Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Dotyčný měl jednoznačný cíl, společný pro všechny domy, které se staly objektem jeho zájmu. Majitelé po jeho nezvané návštěvě postrádali buď finanční hotovost, nebo šperky z cenných kovů. Bez zásadních ztrát vyvázli pouze ti, u kterých se zmiňovaných věcí nedohledal. Kriminalisté připisují recidivistovi způsobenou škodu v celkové výši přes 800 000 korun," popsala několik případů krádeží, kterých se měl muž dopustit, mluvčí policie Petra Vaňharová.

V polovině května se podle policie obviněný měl vloupat do domu na Novojičínsku, kde měl způsobit škodu ve výši 400 tisíc korun. Na místě totiž ukradl velkou finanční hotovost v několika měnách, investiční zlato i zlaté šperky.

"V červnu již takové štěstí neměl. Zhruba v polovině měsíce měl zavítat do rodinného domu v obci na Olomoucku. Po předchozím přelezení oplocení pozemku vstoupil do neuzamčené garáže, přes kterou vešel do domu. Při jeho počínání jej však v obývacím pokoji překvapil majitel domu, kterému nevítaný host nastříkal paralyzující sprej do obličeje a z místa utekl. Tentokrát ke škodě na majetku, ani k újmě na zdraví nedošlo," doplnila Vaňharová.

Díky usilovné práci kriminalistů se podařilo vytipovat konkrétní osobu, která by mohla mít sérii vloupání na svědomí. Na základě důkazů pak mohli muže zadržet. A to v místě jeho bydliště, v úterý 10. srpna ráno.

"Současně u něj provedli domovní prohlídku, při které zajistili některé z věcí souvisejících s uvedenou trestnou činností," zakončila Vaňharová.

Muž je během trestního stíhání ve vazbě, pokud bude odsouzen, může ve vězení strávit až pět let, případně dostat peněžitý trest.

Další články