Zde může být vaše reklama.

Policisté včasným zásahem zachránili život muže z Přerova

Policisté včasným zásahem zachránili život muže z Přerova
Ilustrační fotografie

foto: Shutterstock

12. 03. 2021 - 06:59

Prerovští policisté krátce po poledni pomáhali kolegům zdravotníkům, když hlídka vyrazila s defibrilátorem k muži, kterého jeho družka našla v místě bydliště v bezvědomí. Policistům se muže díky včasnému zásahu podařilo oživit, v péči ho má Fakultní nemocnice v Olomouci.

"Do dvou minut byli policisté z oddělení hlídkové služby, i s potřebným vybavením, u muže ve vážném zdravotním stavu a bez zaváhání se pustili do jeho oživování. Jeden z policistů zahájil ihned nepřímou masáž srdce a další dva připravili AED defibrilátor," popsala zasah mluvčí policie Miluše Zajícová.

Policisté muže na přístroj napojili a pokračovali v oživování, dokud na místo nedorazili zdravotníci.

"Během krátké doby se jim společně podařilo muže oživit a stabilizovat. Policisté ještě zdravotníkům pomohli muže přemístit do sanitky a poté si třiašedesátiletého pacienta převzal lékař záchranné služba do své péče a převezli ho do Fakultní nemocnice v Olomouci," uzavřela Zajícová.

Policisté se nakonec ještě dočkali poděkování od zdravotníků. Díky jejich včasnému a profesionálnímu přístupu se totiž podařilo zachránit lidský život.

Další články