Zde může být vaše reklama.

Polní ulice se po měsících otevře, ale jen v jednom směru

Polní ulice se po měsících otevře, ale jen v jednom směru

foto: archiv

25. 07. 2019 - 15:00

Páteřní komunikace v Polní ulici bude od pondělí 29. července průjezdná v jednom směru, a to od mostu Legií směrem na Olomouc. Jezdit touto trasou budou moci od příštího týdne auta do 3 a půl tuny. Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo komunikaci 11. března – a to kvůli stavbě mimoúrovňového křížení s železnicí, která navazuje právě na Polní ulici. Tu čekalo rozšíření na čtyři pruhy. Stavba je součástí průtahu městem, který by měl po finálním dokončení v roce 2021 dopravně odlehčit Přerovu.

,,Prioritou pro mne bylo zachovat omezení vjezdu tranzitní nákladní dopravy přes Přerov a jeho místní části. To se podařilo i díky pomoci Olomouckého kraje uhájit. Otevřením ulice Polní vzniká přirozená objízdná trasa za částečně uzavřenou silnici v Palackého ulici. Věřím, že řidiči, kteří pojedou ve směru od centra do Předmostí a dále na Olomouc, budou tuto nově otevřenou silnici co nejvíce využívat,“ říká radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Do Přerova by se tedy podle jeho slov měla i nadále dostat - mimo osobní auta - pouze nákladní vozidla, která zde mají sídlo společnosti, anebo zásobují Přerov a jeho nejbližší okolí. „Chceme nadále pokračovat ve spolupráci s městskou i republikovou policií v eliminaci řidičů, kteří nedodržují stanovené dopravní značení a do zákazu tranzitu vjíždějí,“ konstatuje radní Navrátil.

Pro řidiče nákladní dopravy je už od poloviny března, kdy se Polní ulice uzavřela, město Přerov takřka „zakázanou zónou“. Ti, kteří do města vjedou a musejí využít objízdnou trasu - aby území Přerova co nejrychleji opustili - museli v minulých dnech přijmout další omezení. „Přes Dluhonské mosty mohli do června jezdit obousměrně, teď už ale nemohou. Nedodržovali dopravní značení, sjeli z těchto mostů k železničnímu přejezdu - a tam pak docházelo ke kolizním situacím,“ vzpomněl radní Navrátil.  Kvůli bezpečnosti proto došlo z rozhodnutí úředníků Olomouckého kraje ke zjednosměrnění Dluhonských mostů pro nákladní dopravu – a to ve směru od Olomouce na Zlín.

Foto: V Polní ulici dokončili dělníci násyp pro nájezd na estakádu, pustili se do provádění konstrukčních vrstev a v nejbližších hodinách tu bude položen živičný povrch – aby vozovka mohla být alespoň jednosměrně otevřená. Zástupci Přerova prosazovali, aby jednosměrný provoz byl veden ze směru od Zlína na Olomouc, nikoliv naopak. Plně funkční čtyřproudá Polní ulice bude otevřena zřejmě až v roce 2021.

Další články