Zde může být vaše reklama.

Přerovská estakáda bude brzy hotová, auta projedou v květnu

Přerovská estakáda bude brzy hotová, auta projedou v květnu

foto: Přerov.eu

27. 04. 2021 - 09:23

Stavba přerovské estakády se v těchto dnech, po dlouhých dvou letech, blíží ke svému dokončení. První auta na ni v obou směrem vyrazí už příští týden, v úterý 4. května, hodinu po poledni. Křižovatka na pilířích se tak dočká první ostré zkoušky. A dělníci se posunou jen o kousek dál, ke stavbě okružní křižovatky. Ta má být hotová do konce září a její stavba opět ovlivní dopravu v Přerově.

„Křižovatka propojující ulice Velká Dlážka, Polní a Lipnická se uzavře. Z Lipnické ulice směrem do Předmostí se zprovozní nově vzniklá propojovací větev, kterou budou řídit semafory. Z Velké Dlážky na Lipnickou nebude umožněn průjezd, čili v tomto směru se řidiči do podjezdu nedostanou a budou muset volit objízdnou trasu přes nově spuštěnou estakádu,“ informoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Změny čekají také na chodce, kteří se pohybují na trase mezi Přerovem a Předmostím, v obou směrech. V Lipnické ulici pro ně vznikne provizorní přechod, takže už nebudou muset přecházet při cestě do Předmostí na protější chodník. To bylo zvykem v posledních týdnech, kdy probíhali poslední práce na rondelu. 

Pro řidiče budou opět přístupná parkovací místa podel Velké Dlážky.

„Parkování tu bude znovu obnoveno, což jistě po téměř dvou letech přivítají ti majitelé aut, kteří museli vozy převážet dál od svého bydliště,“ řekl radní Navrátil.

Nové práce se dotknou i provozu MHD a cestujících, kteří ji využívají.

„Připravit se musejí na to, že obsluha oblasti Velké Dlážky bude v pracovní dny zajištěna linkou 104, která objede zastávky Most Míru, Svépomoc, Velká Dlážka, Bazén - a večerními spoji linky 111, které budou obsluhovat zastávku u bazénu a navíc ještě náhradní zastávku na nové estakádě v Polní ulici,“ upřesnila Margita Považanová z přerovského magistrátu.

O víkendu budou autobusy jezdit ve spojích 114, ty budou obsluhovat zastávky Velká Dlážka a Bazén. A spoje 111 se o stejné zastávky postarají během pracovního týdne.

„Oblast za křižovatkou „u Lidlu“ bude zajištěna po objízdné trase přes novou estakádu spoji 101, 102, 107, 111 a 112, které jako náhradní zastávku na Velké Dlážce budou obsluhovat zastávku Polní - a v Předmostí zastávky podle trasy. Některé linky zajedou navíc k předmostkému hřbitovu,“ uvedla Považanová.

Další články