Zde může být vaše reklama.

Přerovské hasiče a strážníky čeká stěhování

Přerovské hasiče a strážníky čeká stěhování
V této budově v současné době sídlí Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, požární stanice Přerov.

foto: Přerov

06. 02. 2020 - 09:00

Přerovští radní schváli během svého včerejšího jednání zpracování hned dvou projektových dokumentací. První z nich se týká stěhování městské policie do požární stanice v ulici Šířava, druhá dokumentace se má zabývat novou výměníkovou stanicí u školy na Trávníku.

Přerovské hasiče, kteří sídlí v budově na adrese Šířava 25, čeká stěhování z těchto prostor po sedmdesáti letech. Bidova je totiž pro jejich účely už nevyhovující a letos v létě je čeká stěhování do nově postavené zbrojnice v ulici 9. května.

Zástupci města se rozhodli, že do opuštěného objektu přemístí městskou policii, a proto se v dohledné době pustí projektanti do dokumentace, která bude řešit stavební úpravy objektu pro účely strážníků, kteří dosud sídlí na Masarykově náměstí, vedle radnice.

„Dokumentace má zahrnovat vnitřní úpravy objektu – prostory pro styk s veřejností, kancelářské a skladovací prostory, archivy, trezor pro úschovu střelných zbraní a střeliva, požadujeme stavební připravenost pro technologické vybavení městské policie, mezi které patří třeba pult centrální ochrany či kamerový systém,“ nastínil přerovský primátor Petr Měřínský.

Druhá projektová dokumentace se zaměří na tlakovou výměníkovou stanici, která má sloužit Základní škole Trávník a také zdejšímu zařízení školního stravování.

„Předloni prošla škola rekonstrukcí rozvodů ústředního vytápění, vody a odpadů. Nové rozvody jsou napojeny na stávající výměníkovou stanici. Ovšem - vzhledem k nutnosti zajistit teplo okolním výškovým domům - jde do rozvodů školy vysoký tlak. Současné rozvody a otopná tělesa jsou tudíž podstatně více namáhány vysokým tlakem a je reálné nebezpečí vzniku havárie ve škole,“ vysvětlila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu. Připomněla, že je nutné eliminovat nebezpečí, a proto je třeba vybudovat nezávislou tlakovou stanici, která přejde pod správu společnosti Teplo Přerov. 

Pořízení těchto dvou projektových dokumentací přijde městskou kasu asi na 225 tisíc korun.

„Dokumentace k nové služebně na Šířavě má přijít na 200 tisíc korun a za projekt k výměníkové stanici zaplatíme asi  25 tisíc korun,“ upřesnila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová.

Další články