Zde může být vaše reklama.

Přerovské školy obsadili řemeslníci

Přerovské školy obsadili řemeslníci

foto: Přerov.eu

03. 07. 2021 - 12:29

Dva měsíce prázdnin mají řemeslníci, kteří zamířili do přerovských škol, na to, aby stihli plánované opravy. Dominantně se budou pohybat na střechách a ve sklepních prostorách. Zároveň budou vyměňovat i zastaralou elektrotechniku. V ZŠ Trávník dokonce kvůli rekonstrukci skončil školní rok dříve, než 30. června.

„Nejčastějším problémem přerovských školských objektů je stav povrchu plochých střech. Materiál je léty degradovaný a při silných deštích dochází k průsaku do budovy. Tak vznikají i nebezpečné situace, jakou bylo i zatečení do elektřiny v Mateřské škole Radost v Kozlovské ulici. Oprava bude stát 892 tisíc korun,“ nastínil náměstek přerovského primátora Petr Kouba.

228 tisíc korun bude stát oprava střechy nad vstupem do Základní školy Za Mlýnem. Opravy se dočká také střecha správní budovy v Mateřské škole U Tenisu, oprava bude město stát 146 tisíc korun.

„S vodou, tentokráte ovšem podzemní, má problém školka v Jasínkově ulici, neboť tu prasklá vodovodní přípojka způsobila zatečení do sklepních prostor. Počítáme s opravou za 125 tisíc korun,“ doplnil náměstek Kouba.

V mateřince v Máchově ulici zase musejí řešit plynový kotel, který vypověděl službu a nové zařízení i s montáží bude stát městskou kasu 328 tisíc.

Největší investice ovšem čeká Základní školu Trávník, kde probíhají náročné stavební úpravy, a proto taky děti dostaly vysvědčení už 25. června. Škola totiž pokračuje v loni započaté opravě silnoproudé elektroinstalace, která přijde na 27 milionů.

V loňském roce došlo k pracem v objektu jídelny, kuchyně, skladů a tělocvičny, celá akce stála dva a půl milionu korun. Do konce srpna letošního roku by měla být hotová elektroinstalace ve všech prostorách.

Další články