Zde může být vaše reklama.

Přerovsko má problém. Do schránek chodí nevyžádané balíky s podvodnou fakturou

Přerovsko má problém. Do schránek chodí nevyžádané balíky s podvodnou fakturou

09. 06. 2017 - 00:00

Pozor, jedná se o článek staršího data a pod předchozím vydavatelem novin. Uvedené informace již nemusí být aktuální.

Problém poprvé zaregistrovali nedávno na Kroměřížsku, nyní už se ale týká širší oblasti. Zásilky od společnosti EU DPH se v poslední době objevily ve schránkách podnikatelů, ale i příspěvkových organizací města, například škol. Dostávají je i subjekty, které nejsou držiteli živnostenského oprávnění. Obsahem je přitom dokument, tvářící se jako faktura.

banner tour

Společnost s maďarskými majiteli je přitom už kvůli svému názvu na internet poměrně těžko vyhledatelná. Obsahem nevyžádané zásilky je přitom dokument vyvolávající pocit, že se jedná o fakturu za dodané zboží či službu. Podle této listiny má adresát uhradit částku 2950 korun za vystavení EUCRC certifikátu na jedno čtvrtletí, za elektronické doručení a manipulační poplatek. „Koncepce listiny může vyvolávat dojem, že se jedná o povinnost k datu splatnosti avizovanou částku uhradit,“ uvedl vedoucí živnostenského úřadu města Kroměříže Miroslav Ševčík.

Drobným písmem na zadní straně dole...
Teprve v zápatí přední strany dokumentu je totiž drobným písmem uvedeno, že tato listina je obchodní nabídkou na zajištění služby ratingu a vydání certifikátu EUCRC vydávaného společností EU DPH s.r.o. Zadní strana pak obsahuje hustě psaný text, v němž jsou formulovány obchodní podmínky pro zajištění služby a podobně. „Dovoluji si zdůraznit, že citované aktivity firmy EU DPH s.r.o., od 15. listopadu 2016 do 7. února 2017 vedené v obchodním rejstříku pod obchodní firmou USPENO Trade s.r.o., Nerudova 209/10, Malá Strana, Praha 1, nyní na adrese Nové sady 988/2, Staré Brno, IČ  055 71 090, jsou ryze jejím soukromým podnikatelským projektem a v žádném případě nejsou pro oslovené subjekty povinné,“ uzavřel Ševčík.
-ms-

Další články