Zde může být vaše reklama.

Nová okna, zateplení Přerovský Domov sester prošel kompletním faceliftem

Přerovský Domov sester prošel kompletním faceliftem

foto: Nemocnice Přerov

12. 09. 2019 - 06:00

Bydlet úsporněji a cítit se jako doma mohou zaměstnanci Nemocnice Přerov, člena skupiny AGEL, kteří využívají firemní byty v ubytovně Domov sester. Ta nedávno prošla kompletním faceliftem v podobě nových oken, zateplení a fasády s investicí ve výši 10,5 miliónů korun. Jednopokojové a dvoupokojové byty využívají zaměstnanci všech věkových kategorií i zdravotnických profesí. Tento smysluplný zaměstnanecký benefit si lidé pochvalují. 

Zrekonstruovaná ubytovna prošla 1. etapou rekonstrukce a díky úpravám má efektivnější provoz. „Prováděli jsme zateplení objektu systémem BAUMIT OPEN za použití plastových oken s trojsklem, u hliníkového schodiště s dvojsklem. Nejenže docílíme ekonomičtějšího provozu ubytovny, ale také díky rekonstrukci kotelny uspoříme více než 50 procent emisí oxidu uhličitého,“ popisuje hlavní cíl rekonstrukce ubytovny Pavel Špunar, správce Nemocnice Přerov.

Financování zabezpečil Olomoucký kraj s využitím dotačních zdrojů z Operačního programu Životní prostředí, a to v rámci projektu "Realizace energeticky úsporných opatření Domova sester". V budoucnu se mohou nájemníci těšit také na kompletní rekonstrukci interiérů.

Ubytovna se nachází naproti areálu přerovské nemocnice na ulici Dvořákova a její celková kapacita čítá 24 bytů s dvou a čtyřlůžkovými buňkami, které lze využívat i jako oddělené pokoje. Spíše než absolventský diplom, profesní zaměření nebo věk zaměstnance, kdy se věkový rozptyl nájemníků pohybuje mezi 22 až 59 lety, je pro ubytované rozhodující vzdálenost, ze které pochází. Nejdále žijící pronájemce v ubytovně pochází z Ukrajiny.

Aktuálně pouze tři volné pokoje svědčí o velkém zájmu o ubytování z řad zaměstnanců, kteří by jinak byli nuceni hledat si v Přerově a okolí vlastní bydlení. „Ubytování poskytujeme zájemcům pod podmínkou, že jsou zaměstnanci nemocnice a dostávají smlouvu o ubytování v délce jednoho roku s možností dalšího prodloužení. Rozhodli jsme se poskytnout přerovským zaměstnancům tuto výhodu k dalším čtyř desítkám benefitů, které naši zaměstnanci mohou využívat,“ uvádí Jana Růžičková, hlavní personalista Středomoravské nemocniční, pod kterou Nemocnice Přerov spadá.

Zaměstnanci Středomoravské nemocniční, člena skupiny AGEL, mohou čerpat benefity celkem v šesti oblastech. „Důležitou kategorií je péče o zdraví zaměstnanců, kdy zaměstnanci obdrží poukázku do lékárny či na léčebnou proceduru, která není hrazena ze všeobecného zdravotního pojištění. U zaměstnanců je podporován také zdravý životní styl včetně zdravého pohybu. Druhá významná oblast benefitů je věnována zaměstnancům a jejich dětem, kdy jsou organizovány příměstské tábory určené našim dětem a spousta dalších akcí, kterých se mohou zúčastnit celé rodiny. Mezi další významné benefity patří příspěvky na pojištění, sociální výpomoc, ale i bezúročná půjčka,“ vyjmenovává Jana Růžičková s tím, že podporu zaměstnavatele mají také zájemci o vzdělání, ať jde o dálkové studium, stipendia či poplatky za kurzy, ale i účast pracovníků na odborných konferencích.

Na jubilanty zase čekají odměny při dosažení významných mezníků jejich osobního či pracovního života a zaměstnanci s dětmi mohou využít i příspěvků na pobytové dětské tábory, školky či jesle.

Další články