Zde může být vaše reklama.

Přerovský skatepark se na týden uzavře, čeká ho oprava

Přerovský skatepark se na týden uzavře, čeká ho oprava

foto: Přerov.eu

07. 11. 2021 - 08:00

Oblíbené místo bruslařů, koloběžkářů, skateboardistů i dalších se na týden uzavře kvůli naplánované opravě. Os tředy 10. listopadu do úterý 16. listopadu bude probíhat úprava stávajících překážek a instalace nových.

„Skatepark byl už neplánovaně uzavřen letos v červnu, kdy technici zjistili závady na překážkách. Ty byly opraveny – a vyvstala otázka, jakými atrakcemi ještě místo vylepšit, aby si ho užili zejména mladí sportovci, kteří se sem chodí bavit i zdokonalovat,“ říká radní Michal Zácha.

Došlo proto k rozhodnutí, že se během podzimu opraví ještě další dvě překážky a přikoupí se tři úplně nové.

„Přibude tu takzvaný manual-table a dvě překážky zvané rail, jedna o délce 3 a druhá o délce 4 metry,“ upřesnil Petr Školoud z přerovského magistrátu. Upozornil, že i když se úpravy budou provádět v prvních dnech uzavírky skateparku, tak je nutné pro správnou funkčnost prvků dodržet zavedené technologické postupy – a proto je nezbytné, aby se uživatelé až do 16. listopadu nepokoušeli na sportoviště přes zákazové pásky dostat.

Město do oprav vloží 160 tisíc korun.

„Snažíme se postupně vylepšovat dětem a mladým lidem prostředí k volnočasovým aktivitám. Aktuálně například probíhá výměna herních sestav na třech hřištích v Michalově a na Velké Dlážce. Za milion a půl tam budou zcela nové prolézačky, houpačky, kolotoče, lanové mosty či lezecké stěny,“ upozornil radní Zácha.

Další články