Zde může být vaše reklama.

REKONSTRUKCE ZIMÁKU Přerovští hokejisté mají nové šatny i zázemí

Přerovští hokejisté mají nové šatny i zázemí

foto: prerov.eu

11. 08. 2023 - 09:50

Do oprav šaten a zázemí pro hokejisty a trenéry investovalo město Přerov téměř 29 milionů korun. Rekonstrukce zasáhla nejen zimní stadion, ale i hotel, který je jeho součástí. V prvním nadzemním podlaží hotelu se totiž nacházejí šatny a zázemí pro hráče, ve druhém jsou umístěny hotelové pokoje a zázemí obsluhy. Ve čtvrtek byly šatny předány hokejistům.

Projekt řešil rekonstrukci hygienických zařízení a šaten hráčů včetně nových rozvodů vody, kanalizace, elektro a vzduchotechniky. Došlo k propojení prostor v prvním nadzemním podlaží s původní saunou – a s využitím těchto prostor pro účely hokejového klubu. „Váhali jsme, zda do takto nákladné rekonstrukce jít, když jsme nedostali dotaci, ale protože budou šatny primárně sloužit dětem a mládeži, rozhodli jsme se peníze do opravy vynaložit,“ uvedl primátor města Petr Vrána.  Jeho náměstek Vladimír Lichnovský doplnil, že stavba byla zahájena v roce 2022, dělala se za plného provozu, přičemž vloni se realizovaly šatny pro děti, mládež a juniory – a letos se dokončily i pro dospělé a hosty.

Radní pro sport Michal Zácha připomněl, že kromě šaten je v novotě i posilovna, zázemí pro trenéry hokejového klubu jako je kancelář, hygienické zařízení, zasedací místnost či sklad. Nové zázemí si pochvalují i zástupci hokejistů. „Dneska je už zimní stadion opravdu na úrovni, získal na kvalitě, což ocení nejen místní hráči, ale i týmy, které sem jezdí z celé republiky,“ konstatoval předseda představenstva klubu HC ZUBR Přemysl Dvorský.

BEZ DOTACE

Zimní stadion v Přerově byl otevřen na podzim roku 1971. Rozsáhlou rekonstrukcí prošel v roce 2009 – a před třemi lety dostala budova hotelu u zimního stadionu novou střechu. Letošní investice je pro město významná, neboť byla realizována výhradně z peněz města. „Neúspěšně jsme žádali o dotaci Národní sportovní agenturu i Olomoucký kraj – nebyli jsme ale oprávněným příjemcem, neboť sportoviště provozuje společnost Sportoviště Přerov s. r. o.,“ vysvětlila vedoucí odboru investic města Ivana Pinkasová.

Další články