Zde může být vaše reklama.

Přerovští strážníci pomáhali zraněné cyklistce

Přerovští strážníci pomáhali zraněné cyklistce

foto: MP Přerov

22. 04. 2020 - 20:00

Práce strážníků se v současné době netočí jen kolem koronaviru. Jelikož jsou povolené procházky v přírodě, jsou častější i výjezdy hlídek přerovských strážníků do těchto míst. Mimo pravidelné kontroly okolí lagun a s tím související dohled nad dodržováním příslušných nařízení, vyjížděli strážníci v posledních dnech několikrát i do přírodní rezervace Žebračka.

"První případ byl spíše úsměvný, jelikož hlídky před vjezdem do lesa zjistila prapodivnou dopravní značku. Tato značka varovala motoristy před častým výskytem klokanů. Jak ví každé školou povinné dítko, tito vačnatci se u nás běžně nevyskytují, a tudíž nehrozí jejich nekontrolovatelný pohyb po pozemní komunikaci s vaky plnými medvědího česneku. Z toho důvodu strážníci vrátili na značku zpět paroháče, který tam původně patřil," prozradil mluvčí strážníků Miroslav Komínek.

"V dalším případě vyjížděli strážníci prověřit oznámení záchranné služby o zraněné cyklistce, která upadla někde v okolí laguny. Hlídka vyrazila na místo a kontaktovala manžela zraněné ženy. Po kilometru a půl chůze terénem pak dorazili na místo pádu. Cyklistce hlídka poskytla první pomoc a spojila se se záchrankou. Na místo pak přijela další hlídka, která ženu převezla skrz les na dostupnější místo, kde ji záchranáři naložili do sanitky a odvezli do nemocnice. Strážníci poté převezli i její kolo a předali ho manželovi, od kterého přišlo po pár dnech poděkování, které velmi potěšilo," doplnil.

Další články