Zde může být vaše reklama.

Přerovští strážníci řešili listí nahrabané na cestu

Přerovští strážníci řešili listí nahrabané na cestu

foto: MP Přerov

05. 02. 2020 - 15:00

Špatné sousedské vztahy mezi sebou nejspíš mají někteří obyvatelé Přerova. Jejich rozepře, jakkoliv malicherné, pak musí hasit přerovští strážníci. Jeden takový případ popsal mluvčí Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

"K velmi závažnému omezení průjezdnosti pozemní komunikace byla ve středu dopoledne přivolána hlídka našich strážníků. Oznamovatel uvedl, že majitelka zahrady provedla očistu trávníku tím, že ze zahrady vyhrabala spadané listí, a to prosím přímo na cestu. Tudíž je požadováno okamžité řešení nastalé situace. Strážníci po bedlivém ohledání místa činu skutečně nalezli téměř neprůjezdnou závěj ořechového listí, která takřka dosahovala výšky napadaného sněhu. Nejen Slovácko, ale ani Haná sa nesúdí," uvedl svým typickým stylem mluvčí přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Špatné sousedské vztahy ale nejsou jedinou záležitostí, kterou strážníci z Přerova řeší.

"Přesunout se autem z jednoho konce města na druhý v době dopravní špičky není úkol na pár minut. Přesto platí, že když přijmeme oznámení a máme volné hlídky, vyjíždíme na místo, děj se, co děj. Tentokrát všímavého občana zaujal řidič vozu, který měl dle oznámení stříkat hasicím přístrojem na zeleň. Hlídka, která se probojovávala provozem, očekávala souvislou pokrývku prašanu vhodnou k běžkování. Ostatně na Hané moc nesněží, takže by měl technický sníh své opodstatnění. Při příjezdu na místo se očekávání nepotvrdila. Ukázalo se, že přítomný řidič vytahoval z kufru auta starý hasičák, ten se spustil a vystříkl zbytek náplně. Jelikož se žádná kalamita nekonala, vydali se strážníci zpět do proudu aut a jeli k dalšímu oznámení," řekl ke druhému případu.

"Na tísňovou linku zavolal rozhořčený občan, který uvedl, že on i ostatní lidé jsou ohroženi na zdraví a snad i na životě. Jako původce ohrožení uvedl zabezpečovací pásky, ohraničující výkopy, které se vlivem velkého větru uvolnily a nyní se pletou občanům pod nohy, čímž mohou způsobit pád, zranění a úmrtí. Trval na řešení a to okamžitém. Na místo možné mimořádné události byla vyslána hlídka, která po vyčerpávajícím boji zdivočelé a zlovolné pásky zkrotila a uvázala je zpět. Nám nezbývá nic jiného, než se stoickým klidem založit tento případ k dalším podobným," popsal ještě třetí případ prostějovských strážníků Komínek.

Další články