Zde může být vaše reklama.

Po třinácti měsících Restaurace Městského domu v Přerově je opět bez provozovatele

Restaurace Městského domu v Přerově je opět bez provozovatele

foto: prerov.eu

10. 08. 2022 - 14:00

Po třinácti měsících odchází z Městského domu společnost Apetit, která tu provozovala restauraci – důvodem odchodu je hlavně dramatické zvýšení cen energií. Historický dům patřící městu tak od pondělí 8. srpna opět osiřel.

Najít nájemce, který by se zabýval gastronomií, je problematické. „To už víme z dřívějších dob, kdy jsme těžko a opakovaně hledali provozovatele,“ potvrdil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Personál společnosti Apetit přivítal návštěvníky poprvé 21. června loňského roku – po téměř čtrnácti měsících, kdy byl Měšťák kvůli nezájmu ze strany podnikatelů v pohostinství zavřený. Teď je město coby majitel Městského domu opět ve stejné situaci. Další nájemce odešel a nový není na obzoru. Přitom dosud byly městem nastaveny nadstandardní podmínky.  „Lze předpokládat, že se opět schválí úleva z nájemného a provozovatel tak zaplatí symbolických sto korun měsíčně. V plné výši bude ovšem hradit spotřebované energie,“ uvedla vedoucí Kanceláře primátora Daniela Novotná s tím, že záměrem města je najít co nejdříve provozovatele, který se nebude bát nové výzvy.

Naposledy byla restaurace Městského domu pro veřejnost otevřena uplynulý víkend v průběhu Svatovavřineckých hodů. „Lidé se ale nemusejí bát, že by si na podzim při návštěvě divadelního představení nebo koncertu nedali kávu nebo skleničku vína – občerstvení v kavárně bude při kulturních akcích zajištěno,“ doplnila Daniela Novotná.

Městský dům stojí na Masarykově náměstí od roku 1897 a je nejvýznamnějším kulturním zařízením ve městě. Restauraci tam v novodobé historii provozovala společnost Imit, pak ji převzaly Kulturní a informační služby města Přerova. Před společností Apetit tu byl od ledna roku 2019 Hotel Jana - společnost měla v plánu v Měšťáku podnikat pět let, ale po roce a čtvrt smlouvu s městem ukončila.

Další články