Zde může být vaše reklama.

Policie Přerov Šest dealerů skončilo na služebně a stane před soudem

Šest dealerů skončilo na služebně a stane před soudem

foto: PČR

30. 06. 2020 - 12:01

Přerovská policie zatkla a obvinila šest dealerů drog z Přerova a jeho okolí. Jejich činnost policie sledovala delší dobu a tento měsíc vyšetřování vyústilo k jejich obvinění. Všichni muži stanou před soudem.

Jako první byl zatčen osmnáctiletý mladík z malé obce na Přerovsku, který byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Obviněný distribuoval marihuanu a pervitin, které povětšinou daroval svým známým zdarma.

Přibližně v polovině června policie zadržela na přerovském nádraží čtyřiatřicetiletého muže, který prodával a vyráběl drogy. "Zadržení proběhlo bez komplikací a v té době ještě podezřelý s policisty spolupracoval, uposlechl výzvu a dobrovolně je následoval na služebnu. Po nezbytných úkonech skončil v policejní cele, kde přespal další dvě noci, než byla ukončena potřebná dokumentace celého jeho protiprávního počínání. Již samostatným předchozím šetřením vycházelo najevo, že se touto činností zabýval nejméně od počátku roku 2019 až do zadržení. Za pomoci varny a příslušných chemikálií vyráběl v místě bydliště v rodinném domě v Přerově pervitin a za uvedenou dobu vyrobil přinejmenším půl kila pervitinu," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při domovní prohlídce policii obviněný dobrovolně vydal 345 g červeného fosforu, za pomoci kterého by se dalo vyrobit něco málo přes kilogram pervitinu. Kromě pervitinu muž prodával také marihuanu. Za své činny mu hrozí až deset let vězení.

Mezi časté zákazníky patřil i další obviněný - sedmadvacetiletý muž z Přerova, který byl obviněn v souvislosti s drogami a zároveň z drobných krádeží. V přerovských obchodech odcizil zboží za necelé dva tisíce korun. S drogami muž obchodoval od roku 2019 do začátku letošního června a hrozí mu až pět let odnětí svobody.

Čtvrtým obviněným je jednadvacetiletý mladík, který byl obviněn z distribuce marihuany a pervitinu, kterou provozoval na Přerovsku, v Bystřici pod Hostýnem a v Kroměříži. Policie obvinila také čtyřiadvacetiletého muže, který minimálně čtyři roky prodával nebo daroval svým známým marihuanu a od roku 2019 distribuoval také pervitin.

Poslední ze šesti obviněných je dvadvacetiletý mladík, který od začátku loňského roku pravidelně zajišťoval přísun marihuany a pervitinu svým známým na Přerovsku.

Všichni muži jsou trestně stíháni na svobodě. Ani jeden z nich nemá doposud v rejstříku trestů záznam o předchozí trestné činnosti související s drogami. O jejich dalším osudu a potrestání rozhodne soud.

Další články