Zde může být vaše reklama.

Chytili dealera Skončil v cele za distribuci pervitinu a marihuany

Skončil v cele za distribuci pervitinu a marihuany

foto: pcr.cz

30. 07. 2022 - 10:00

Především přerovské uživatele drog zásoboval pervitinem a marihuanou 27letý muž, kterého tento týden v úterý v dopoledních hodinách zadrželi policisté z kriminálky společně s policisty z oddělení hlídkové služby na chodbě domu ulice Želatovská v Přerově.

Na výzvy nereagoval, proto musely být použity donucovací prostředky. Při zadržení u něj byla nalezena a následně i zajištěna finanční hotovost přes 11 000 Kč, kterou získal prodejem drog. V poutech byl služebním vozidlem a pod dohledem policistů převezen k dalším úkonům na policejní oddělení. „Vlastním šetřením a rozkrýváním jeho trestné činnosti související s drogovou problematikou policisté zjistili, že se podezřelý nějakou dobu pohybuje v tomto prostředí a nesedí jen nečinně s rukama za zády. Minimálně od roku 2021 do svého zadržení návykové látky prodával a výjimečně taky podaroval své klienty zdarma,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Mezi jeho stálé odběratele patřilo přinejmenším 11 osob, kterým zakázané látky předal minimálně ve 130 případech. Při domovní prohlídce v místě jeho bydliště byl nalezen pervitin o váze necelých 1,5 g a přibližně 4 g marihuany. Ve dvou sáčcích o celkové hmotnosti 418 g se našla sušená a drcená hmota rostliny konopí setého, kterou měl nachystanou k výrobě mastí. Na to již ale nedošlo. „Po noci strávené v cele bylo doposud bezúhonnému muži policejním komisařem sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Poté byl z režimu zadržení propuštěn na svobodu a mohl služebnu opustit. O výši trestu rozhodne následně soud,“ podotkla Zajícová.

Další články