Zde může být vaše reklama.

Spadla klec, pěstitel konopí z Kojetína má útrum

Spadla klec, pěstitel konopí z Kojetína má útrum
Obviněnému za pěstování hrozí teď až deset let za mřížemi.

foto: Police ČR - Přerovsko

09. 10. 2019 - 12:00

Třiatřicetiletého muže, který je podezřelý z výroby omamných a psychotropních látek, zadrželi minulý týden policisté v Kojetíně. A to proto, že během vyšetřování zjistili, že zadržený muž minimálně od roku 2017 pěstoval konopí na dvou oplocených pozemcích rodinných domů na Kojetínsku.

"Z vypěstovaných rostlin získával sušením marihuanu, kterou užíval pro svoji potřebu a část si ponechal pro další využití a zpracování. Policistům dobrovolně vydal 5 kusů vzrostlých rostlin o vzrůstu 200 až 250 centimetrů, jednu částečně usušenou rostlinu konopí setého, téměř 5,5 kilogramu marihuany a masti s konopným výtažkem," uvedla Miluše Zajícová, mluvčí policie.

"V pondělí zahájil policejní komisař jeho trestní stíhání a sdělil mu obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za které trestní zákoník stanoví, s ohledem na množství, trest odnětí svobody od dvou do deseti let. V minulosti nebyl obviněný soudně trestaný a jeho trestní stíhání je vedeno na svobodě," dodala.

Další články