Zde může být vaše reklama.

Přerov zřídí Speciální policejní hlídky, které zajistí pořádek

Speciální policejní hlídky, které zajistí pořádek

foto: Policie ČR - Olomouc

04. 02. 2020 - 10:07

V Přerově zřizují novou prvosledovou hlídku s 30 speciálně vysvičenými policisty. Budou dohlížet na přerovské vyloučené lokality i další místa v okresu. Zároveň budou součástí pořádkové jednotky.

Prvosledová hlídka bude schopna okamžitě zasáhnout při násilných deliktech nebo střelbě. Jejich hlavním úkolem bude rychlý zásah na místě činu. Impulsem ke zřízení podobné jednotky byla událost, která se stala před pěti lety v Uherském Brodu. Útočník tehdy zastřelil osm lidí.

„Naším cílem je, aby na novém oddělení sloužily tři desítky policistů. Budou zajišťovat všechny úkoly prvosledových hlídek, a to celém území okresu, tedy nejen v Přerově, ale i Hranicích či Lipníku,“ řekl Deníku zástupce ředitele přerovského územního odboru policie Ladislav Sohr.

Členové hlídky projdou speciálním výcvikem včetně manipulace s dlouhými zbraněmi jako jsou brokovnice nebo samopaly. Tomu bude odpovídat také jejich vybavení. K dispozici budou mít nejen neprůstřelné vesty, ale jejich vozidla budou mít i trezory na převážení dlouhých zbraní.

Nově vznikající jednotka bude sídlit na strategickém místě v budově vedle přerovského nádraží. Ta v tuto chvíli prochází náročnou rekonstrukcí. „Objekt nyní prochází rekonstrukcí vnitřních prostor a místnosti jsou upravovány pro potřeby policie. Stavebníci postupně provádějí bourací, zednické a instalatérské práce,“ doplnil pro Deník Sohr.

Další články